„Nove stare krpice“„Nove stare krpice“

U maloj sali Mesne zajednice „Lipov lad“, u petak, 16.01.2015. održan je završni susret u okviru ciklusa besplatnih kreativnih radionica za tinejdžere pod nazivom „Nove stare krpice“.

Kroz 7 radionica mladi su se družili i bavili umetničkomreciklažom, prepravljajući stare komade odeće u potpuno nove unikatne kreacije. Od starih farmerica nastale su torbe, suknje, šorcevi, pernice, futrole za mobilne telefone i tablet računare, od ameriken platna izrađeni su interesantni cegeri koje je svaki učesnik dodatno dekorisao, a od iznošenih čarapa napravljene su zanimljive lutkice.

Poslednjeg dana radionice pored svečane dodele pohvalnica učesnicima, organizovana je i mala izložba napravnjenih rukotvorina mladih umetnika koji su pohađali kurs. Svečanoj dodeli pohvalnica i izložbi prisustvovali su gosti Živana Kojić i Jasmina Grulović iz Sekretarijata za sport i omladinu, Dimitrije Petrov, član Veća Gradske opštine Zvezdara, kao i mnogobrojni roditelji, bake i tetke.

Program je vodila primenjena umetnica Mina Simić, a pohađalo ga je 23 učesnika uzrasta od 12 do 17 godina iz osnovnih škola: „Jelena Ćetković“, „Veljko Dugošević“, „Pavle Savić“, „Vuk Karadžić“, „Vladislav Ribnikar“ i „Branko Radičević“, Geodetske tehničke škole, Prve beogradske gimnazije, Faramaceutsko-fizioterapeutske škole i Četrnaeste beogradske gimnazije.

I ovaj program, koji je deo ponude besplatnih programa za mlade Beograda tokom zimskog raspusta, Prijatelji dece Zvezdare su realizovali pod pokroviteljstvom Sekretarijata za sport i omladinu i Gradske opštine Zvezdara.

Povezane vesti:

Vest objavljena na sajtu Gradske opštine  Zvezdara

http://www.zvezdara.com/novosti/projekti/2820.html

Vest objavljena na sajtu Blica

http://www.blic.rs/Vesti/Beograd/527159/Zavsena-besplatna-radionica-za-osnovce-i-srednjoskolce-Nove-stare-krpice

Vest objavljena na sajtu Grada Beograda

http://www.beograd.rs/cms/view.php?id=1646761


2 komentara na “„Nove stare krpice“

  1. Za svakodnevno angažovanje i usavršavanje BRAVO za sve učenike i profesore Geodetske tehničke škole! 🙂

  2. Jako su lepe ove aktivnosti. Divno je sto imamo mlade i vredne koleginice koje motivisu nase sjajne djake na angazovanje.
    Bravo za koleginicu Marijanu i nase ucenice!