„EKO-ŠKOLA“„EKO-ŠKOLA“

Geodetska tehnička škola u Beogradu, uključena je u rad  međunarodnog projekta „Eko-škole“ na polju  unapređenja nastavnog procesa u cilju dostizanja opštih ekoloških standarda predviđenim međunarodnim projektom iz oblasti edukacije i ekologije. Tokom realizacije predprojektnih aktivnosti škola je u obavezi da zadovolji predviđene uslove, od kojih je, pored aktivnog učešća učenika, nastavnog i nenastavnog osoblja i roditelja, od izuzetnog značaja  i uloga i podrška lokalne samouprave na čijoj se teritoriji nalazi škola.

 

Cilj uključivanja škole u ove aktivnosti je podizanje nivoa ekološke svesti građana i razvoj i unapređenje  stanja životne sredine na području našeg grada, za očuvanje prirodne i životne sredine i na lokalnom i na globalnom nivou, zbog čega  napori koje Geodetska tehnička škola ulaže,  imaju punu podršku Gradske opštine Zvezdara i lokalnih institucija u sprovođenju i daljem toku realizacije projekta.

 

Aktivnosti koje nas očekuju u narednom periodu su obeležavanje Svetskog dana voda 22. marta ove godine, pod pokroviteljstvom Ambasadora održivog razvoja i životne sredine, kao i učešće u „eko –reporterima“, konkursu koji se odnosi na uočavanje ekološki značajnih primera u našoj sredini, kojima naši učenici daju sigurna rešenja.

 

Tekst pripremila Jagoda Petrović Ukaj, prof.


Komentari su zatvoreni.