„Poslovni izazov“„Poslovni izazov“

Takmičenja „Poslovni izazov“ pokrenuta su sa namerom da podstakne srednjoškolce da upotrebe svoje veštine na inovativan način kako bi povećali svoje mogućnosti pri zapošljavanju i unapredili svoj stvaralački  i preduzetnički duh.
O takmičenju…
Poslovni izazov (u trajanju od 9h do 19h) okuplja 100 srednjoškolaca iz različitih škola koji se dele u timove od po 4-5 učenika (ne takmiči se škola protiv škole, već timovi). Tokom određenog vremenskog perioda (nekoliko sati) timovi osmišljavaju biznis plan kao odgovor na Izazov koji im postavlja domaćin takmičenja. Svaki tim ima laptop i pristup internetu, kao i biznis volontera iz realnog biznis sveta, koji je tu da svom timu pomogne savetima, predlozima, iskustvom, ali ne i da radi umesto tima. Na kraju dana, timovi izlaze pred stručni žiri i drže prezentacije. Tri prvoplasirana tima dobijaju nagrade i plasiraju se na sledeće nivoe takmičenja.

Izabran je novi tim Geodetske tehničke škole koji će predstavljati našu školu na ovogodišnjem regionalnom takmičenju koje će biti održano u BEOGRADU (16. decembar) – za učenike škola sa teritorije Beograda, Pančeva i Šapca!!!

Izabrani učenici su:

  1. Luka Čugalj IV-1
  2. Uroš Kuzmanović  IV-4
  3. Nemanja Božović IV-4
  4. Stanislav Mladenović IV-3 (direktno plasiran)

Takmičenje je održano danas u prosotorijama škole. Žiri su činili:

  1. Bilja Ristović (alumni Dostignuća mladih u Srbiji)
  2. Ljiljana Jovanović (psiholog Geodetske tehničke škole)
  3. Marijana Milošević (prof. matematike i računarstva)
  4. Ninoslav Juras (prof. stručnih geodetskih predmeta)
  5. Miloš Stevanić (prof. stručnih geodetskih predmeta)
  6. Stanislav Mladenović (učenik, prošlogodišnji pobednik)

Žiri je jednoglasno doneo odluku. Imali su veoma težak zadatak. Amtosfera na takmičenju bila je na najvišem mogućem nivou, svi takmičari su bili odlični.  Svako se trudio da da maksimum od sebe.

Bilo je ovo jedano lepo, kvalitetano  i korisno takmičenje i za učenike i za profesore.

Ponosni smo na ovaj takmičarski dan koji se danas odigrao u našoj školi.

 

Tri prvoplasirana tima sa svakog od regionalnih takmičenja učestvovaće na Nacionalnom finalu u Beogradu (18-19. februar 2016. godine), a nacionalni pobednici će imati priliku da se takmiče sa vršnjacima iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Hrvatske na trodnevnom Poslovnom izazovu zapadnog Balkana koji će u aprilu 2016. godine biti održan u Zagrebu.

Organizator takmičenja http://www.ja-serbia.org/sr   ( Dostignuća mladih u Srbiji )

 


Komentari su zatvoreni.