PRVACI OPŠTINE U RUKOMETUPRVACI OPŠTINE U RUKOMETU

Tim učenika Geodetske tehničke škole osvojio je prvo mesto na opštinskom takmičenju u rukometu. PRVACI OPŠTINE U RUKOMETU SMO !!! Ponosni smo na naše učenike!
Sastav: Papović, Arsenijević, Stanković, Veličkovski, Jovanović, Mikić, Cekić, Matus, Babić, Kostić
Izostali su zbog obaveza prema školi: Bugarić, Vučković, Savičević
ČESTITAMO!!!

rukomrt

Učenici Geodetske tehničke škole sa Zvezdare, 28.1.2016. godine, ostvarili su prvo mesto na školskom opštinskom takmičenju u rukometu na opštini Zvezdara. Učenici Geodetske tehničke škole, da bi postali prvaci Zvezdare u ovom školskom sportu, morali su da preskoče tri prepreke koje su stajale na putu do ostvaarivanja cilja.

Utakmica 1. Geodetska- Farmaceutska 11:10

Ova utakmica je bila zamena za finale. Tokom cele utakmice Farmaceutska škola konstantno je održavala prednost od dva gola razlike. Ali tokom cele utakmice, čvrsta i organizovana odbrana Geodetske škole je uspešno odolevala jakim napadima Farmaceutske škole. Na desnoj strani u odličnoj saradnji i komunikaciji čvrstu odbranu igrali su Mikić, Papović i Jovanović dok su na levoj strani tandemski trio činili Stanković-Kostić-Babović. U prvom poluvremenu treba pohvaliti i igru Matuša koji je odigrao striktnu markaciju levog krila Farmaceutske škole.

Utakmica je do samog kraja bila neizvesna. Ostalo je još 45 sekundi do kraja i dva gola prednosti za Farmaceutsku školu.  Onda je bekovski tandem Jovanović-Papović-Kostić preuzeo stvar u svoje ruke i organizovanim napadom proigran je Stanković na mestu pivotmena koji postiže gol. Ostalo je 30 sekundi do kraja i Farmaceutska škola je zatražila tajm-aut. Posle kvalitetnog presinga učenika Geodetske škole, Mikić krade loptu i brzim proigravanjem Stankovića Geodetska škola poravnava rezultat. U sledećem napadu Farmaceutska škola promašuje zbog dobrog postavljanja Arsenijevića na golu. Usledio je tajm-aut za Geodetsku školu a ostalo je 20 sekundi do kraja igre. Posle organizovanog napada bekovskog tria, proigran je Stanković koji donosi pobedu Geodetskoj školi u ovoj uzbudljivoj utakmici.

Utakmica 2. Geodetska-Tehno-art  12:11

U ovoj utamici uz male promene na krilnim pozicijama Matuš, Cekić, Babić, Geodetska škola pobeđuje pri rezultatu 12:11. Na ovoj utakmici kao i na predhodnoj, protivnici Geodetske škole su vodili ali odlična saradnja svih šest igrača u polju i dobre odbrane Arsenijevića, dovele su do brzog izjednačenja. U nastavku igre, čvrstom odbranom i kontrolisanim napadima Geodetska škola našla se u finalu.

FINALE Geodetska škola-VII Gimnazija 13:12

U finalnoj utakmici došlo je do promene i osveženja u timu ulaskom Veličkovskog. Za razliku od predhodnih utakmica, na ovoj, Geodetska škola je kontrolisala igru do poluvremena i vodila je sa 5 golova prednosti. U napadu blistali su šutevi Jovanovića sa distance dok je odbrana bila čvrsta. Jaku i kvalitetnu odbranu sa mnogo faulova činili su Papović-Jovanović-Stanković na čelu sa Kostićem a poseban šmek odbrani davao je Mikić. Pri kraju VII gimnazija pojačala je ritam igre i uspela da izjednači rezultat na 12:12, 2 minuta pre kraja. Utakmica je mogla da se privede ranije kraju u korist Geodetske škole ali izglednu šansu sa pozicije levog krila promašuje Babić. Potom sledi napad VII gimnazije koja je zaustavljena odbranom i dobrom postavkom Arsenijevića. U sledećem organizovanom napadu proigran je Stanković koji stavlja tačku na finale.

Potrebno je reći i pohvaliti učenike da su odigrali tri jako lepe i teške utakmice. Učenici Geodetske tehničke škole saznali su da se ne postaje Zvezdarski šampion tako lako, što im predstavlja još veće zadovoljstvo.

Sad je ostalo da na gradskom takmičenju budemo potpuno kompletni sa šireg spiska          (Vučkovićem I4, Savičevićem I4 i Bugarićem IV2) i da zajedno sa profesorima fizičkog vaspitanja (Ristić-Radović) zaokružimo geodetsku rukometnu porodicu 2016.

 

Reportažu napisao: Aleksandar Radović, prof.


Komentari su zatvoreni.