„ Kulturno nasleđe i zajednice: Živeti sa nasleđem Zvezdare u Zvezdari“„ Kulturno nasleđe  i zajednice: Živeti sa nasleđem Zvezdare u Zvezdari“

U okviru manifestacije “Dani evropske baštine“ Geodetska tehnička škola u saradnji sa Komisijom za rodnu ravnopravnost predsednika GO Zvezdara, u poslednjoj nedelji septembra organizuje program pod nazivom:  „ Kulturno nasleđe  i zajednice: Živeti sa nasleđem Zvezdare u Zvezdari“.

 

Prvi susret ovog Programa je u ponedeljak, 26.09.16. od 17 do 18,30 sati u velikoj sali GO Zvezdara (Bulevar kralja Aleksandra 77, prvi sprat).

 

Učesnike i goste pozdraviće predsednik GO Zvezdara Miloš Ignjatović.

 

Nosioci programa su učenici Gedetske tehničke škole na čelu sa profesorkom Jagodom Petrović Ukaj, uz stručnu podršku i učešće eminentnih gostiju, starih Zvezdaraca, koji će pri susretima sa učenicima kroz razgovore pomoći da saznamo:

 

  • ko je sve pre nas hodao našim ulicama…
  • kako su čekali da jedan tramvaj dođe s kraja na kraj Bulevara…
  • kako je Zvezdara dobila ime…
  • o Mongolima koji su nekada tu živeli…
  • gde su  bila izletišta naših sugrađana u stara vremena…
  • kako spojiti mlađe i starije…
  • kako čuvati nasleđe, jer znamo šta smo nasledili!

 

Program će se odvijati po sledećem rasporedu:

 

Ponedeljak 26.09.2016. od 17.00 do 18.30 sati u velikoj sali Gradske opštine Zvezdara – Susret: „Kulturno nasleđe  i zajednice: Živeti sa nasleđem Zvezdare u Zvezdari“ učenici Geodetske tehničke škole, profesor Čedomir Vučković, prof.dr Vidoje Golubović i dr Vojislava Protić Benišek, astronom.

 

Sreda, 28.09.2016. od 17.00 do 18.00 sati u Zvezdara teatru susret sa umetnicima: Milan Mihajlović Caci, glumac, ansambl „ Gledanice“, Vesna Dimić i Biljana Petković, vokalni duet.

 

Petak, 30.09.2016. 17.00 do 18.00 sati u velikoj sali MZ „Lipov lad“ Svetlana-Ceca Kitić, slavna rukometašica, koja je 2009. godine proglašena najboljom rukometašicom sveta svih vremena, zajedno sa učenicima GTŠ ispričaće nam zanimljivosti iz svog bogatog sportskog života, posebno o prvim koracima u sportu koji su vezani za Zvezdaru i Sportski centar „Olimp”.

 

Geodetska tehnička škola Vas poziva da zajedno sa učenicima i gostima pri susretu kroz razgovor spojimo sadašnji trenutak sa nasleđem koje nudi prostor Zvezdare i koje će nam nesebično ponuditi stari Zvezdarci.

 

 


Komentari su zatvoreni.