Letnja škola na KopaonikuLetnja škola na Kopaoniku

Letnja škola na Kopaoniku

Geodetska tehnička škola učestvovala je u humanitarnom projektu programa Geolozi bez granica: ,,Procena vrednosti oštećenja infrastrukture u poplavama u BiH i Srbiji u maju 2014.godine” pod pokroviteljstvom Asocijacije geofizicara i ekologa Srbije (AGES). Na pomenutijim lokacijama izvršena su multidisciplinarna istraživanja s ciljem definisanja klizišnog procesa, monitoringa i određivanja preporuka za sanaciju.

U okviru projekta, na Kopaoniku je, u periodu od  11.09. do 18.09.2016.god. održana je letnja škola pod nazivom ,,Migration of Natural Disasters- Geophysical Investigation and Beyond.“ U kojoj su održana predavanja iz oblasti geofizike, geologije,geodezije… Koordinator projekta je prof.dr. Snežana Komatina predsednica AGES-a, a pored nje među svetski priznatim stručnjacima iz Rusije, Australije, Japana, Holandije i drugih zemalja, našu školu predstavljali su profesori Miloš Radosavljević i Jelena Popović. Osim profesora, polaznike škole činili su studenti iz Srbije, BiH, Crne Gore, a među najmlađima, kao jedini srednjoškolac bio je učenik 4-5 Boris Nedeljković, koji je svojim trudom i radom na terenu zasluženo dobio poziv za učešće.

Pored predavanja koja su održali stručnjaci iz oblasti geonauka, na otvaranju Letnje škole dodeljena su priznanja učesnicima projekta. Tom prilikom Borisu Nedeljkoviću uručena je stipendija od strane AGES-a kao i laptop računar, kao rezultat njegovog nesebičnog zalaganja u okviru ovog humanitarnog projekta.

Učešćem u Letnjoj školi nastavljena je i učvršćena saradnja naše skole i AGES-a, koja će u budućnosti samo rasti.


Komentari su zatvoreni.