Regionalni skup studenata geodezijeRegionalni skup studenata geodezije

Udruženje studenata geodezije Građevinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu je ove godine bilo počasni domaćin i organizator sedmog Regionalnog skupa studenata geodezije. Regionalni skup studenata geodezije ima za cilj da se uz stručna predavanja profesora i predstavnika privrede , razmenjuju iskustva i čuju noviteti iz sfere stručnog života. Predavanjima su ove godine pored studenata prisustvovali i učenici Geodetske tehničke škole.

Sa željom da se saznaju novosti u oblasti geodezije i prošire svoje znanje više od školskog plana i programa , zainterovani učenici trećeg i četvrtog razreda su sa svojim profesorima prisustvovalipredavanjima i demonstraciji nove opreme u svečanoj sali Građevinskog fakulteta.

Kroz predavanja Gorana Gočića , ispred firme „Energoprojekt“ o geodetskim radovima na izgradnji tunela , učenici su bili u jedinstvenoj prilici da shvate ozbiljnost i odgovornost geodetskog stručnjaka , ali i da se po završenom predavanju raspitaju o mogućnostima zaposlenja na izradi i realizaciji ovakvih i sličnih projekata.

O upotrebi drona za snimanje i praćenje iskopa u rudnicima , obračunavanjakubature , kaoi izradu DMT-a, prisutne je uputio Nemanja Mišević , predstvanik firme „Vekom“ .

Mogućnosti laserskog 3D skenera i projekte na kojima je Građevinski fakultet bio angažovan primenom navedenog skenera , prezentovao je Marko Pejić sa Katedre za geodezju i geoinformatiku Grđevinskog fakultetu u Beogradu.

Učenici su kroz demonstraciju aerofotogrametrijskog bespilotnog sistema imali priliku da se upoznaju sa , za njih, potpuno novim tehnologijama. Upotrebu i namenu bespilotnih letelica ispred firme „Livona“ objasnio je svim prisutnima Ljubiša Adžemović.

Po završenim prezentacijama, puni pozitivnih utisaka, učenici su se upoznali i sa bivšim đacima Geodetske tehničke škole- Srđanom Popovićem , Stefanijom Stojković, Milicom Jovanović , koji su trenutno uspešni studenti ili predavači na Građevinskom fakultetu.

Razmenjujući informacije o studentskom životu , o dužini i težini studiranja, o mogućnostima zaposlenja , kao i novinama u oblasti geodetske tehnologije , učenici su napustili svečanu salu, sa željom da im pri sledećoj poseti baš u njoj uruče fakultetsku diplomu.

dsc_0098dsc_0081

 

 

 

dsc_0063

 


Komentari su zatvoreni.