Dan Geodetske tehničke školeDan Geodetske tehničke škole

16.10.2017. je proslavljen Dan Geodetske tehničke škole u Zvezdara teatru.

Mnogobrojnoj publici koju su činili učenici, profesori i gosti Škole predstavljena je predstava pod nazivom “Znam, čitao sam u novinama“.

Predstavu su postavile profesorke Rada Dragičević i Amira Petrović, uz svesrdnu pomoć profesora Vladimira Ljubičića, koji je istovremeno i autor teksta.

Publika je sa oduševljenjem pratila i pozdravila izvedbu koja govori o savremenim aktuelnim događajima na javnoj medijskoj sceni. Niz komičnih situacija koje su prikazale kako funkcioniše manipulativni medijski sistem na sceni su predstavili učenici, članovi dramske sekcije: Igor Roljić(III1), Nina Vojinović(IV3), Radovan Bugarski(II1), Pavle Kukić(III), Luka Zečević(III) i Kristina Jović(IV2). Njihova gluma je pobrala sve simpatije i čestitke publike.

Predstava je dotaknula i motive porodičnih odnosa, kao i socijalne probleme današnjice. Kuriozitet ove predstave svakako čini činjenica da je njen autor svojevremeno bio i učenika naše škole, kao i član dramske sekcije.

U okviru proslave je pročitan i nagrađeni temat koji se tradicionalno piše za Dan škole. Ove godine naslov temata je “Loše društvo kvari dobre navike“. Ovim tematom smo želeli skrenuti pažnju na neophodnost negovanja pozitivnih društvenih i individualnih vrednosti. Najbolji tekst je napisala Jelena Milijašević, koja je pred prepunom salom Zvezdara teatra pročitala nagrađeni rad.

Na ovako svečan način je obeležena devedeset i treća godišnjica Geodetske tehničke škole.


Komentari su zatvoreni.