Mural ‚‚Oslobođenje geometrijskih formi“Mural ‚‚Oslobođenje geometrijskih formi“

Geodetska škole jedinstvena je u Srbiji , a sada ima i jedinstven mural.

Oslobođenje geometrijskih figura ili Vizija, kako je ime ovog murala ima dva dela , dimenzija : 5,60m x 12,60m i 6,70m x 12,60m, ukupne površine 155 m2.  Elementi na levoj strani murala pronađeni su u arhivima geodezije ,Wurdemann six inch iz 1849.godine na tripodu kako simbolički opkoračuje celi svet, pločica-marker i značka , zatim simboli prirode i urbane sredine kao polje dejstva geodetske struke. Na desnoj strani murala je simbolični prikaz triangulacije , jednog od osnovnih principa u geodeziji.

Autori projekta su Danijela Mršulja Vasić i Milenko Vasić koji su kao Umetnička kolaborativna grupa Dim Tim  do sada izveli devet murala-zidnih slika velikog formata u Srbiji , Bosni i Hercegovini , Austriji i Vijetnamu. Laureati su nagrade Paola de Manikor za najbolji mural u 2016.godini.

Projekat je finansiran sredstvima Ministarstva kulture i informisanja , koje je u junu tekuće godine raspisalo konkurs za nastajanje novih umetničkih dela za potrebe ustanova kulture.

Nadamo se da će mural postati referentna odrednica za prepoznavanje škole.         

 

Više o radovima  Umetničke kolaborativne grupa Dim Tim možete videti na njihovoj njeb prezenraciji  https://dimtimart.wordpress.com/

 

 


Komentari su zatvoreni.