SVETSKI DAN GEODETASVETSKI DAN GEODETA

SREĆAN NAM SVETSKI DAN GEODETA

Put do Svetskog dana geometara započeo je još u drevnom Egiptu , kada su Egipćani koristili geodetske tehnike za podelu zemlje. Kroz istoriju geometri su bili i ostali pioniri otkrića koji kreiraju naš svet i istaražuju nepoznato . Zato uopšte i ideja o obeležavanju dana koji bi naglasio važnost geodezije, geometara i geodeta.

Danas 21.marta 2018.godine na predlog CLGE , NSPS I FIG  po prvi put se obeležava svetski dan geometara i nadamo se da ga na razne načine obelećžavaju geometri širom planete.

Centralna manifestacija povodom ovog dana održaće se u Americi tokom „Geodetske nedelje“  koja se održava u organizaciji NSPS –a , tj tokom konferencije „Zemlja i siromaštvo“ u organizaciji Svetske banke.

U Geodetskoj školi usvajanjem novih znanja i veština, vrednim radom kao i  đačkim osmesima slavimo lepotu geodetske struke svaki dan. Ali se danas pridružujemo svetu i ovaj dan obeležavamo na naš način , kroz  „Festival znanja i veština“.

Pozivamo sve roditelje i učenike da nam se pridruže 21.03.2018.god u 17 časova , uveličaju nasše slavlje i podrže učenike prvog razreda koji će se takmičiti i pokazati svoja znanja i veštine kroz nekoliko igara.

             


Komentari su zatvoreni.