Novi mural u pripremiNovi mural u pripremi

Pažnju prolaznika , stručne i šire javnosti krajem prošle godine privukao je mural Vizija ,od 155 metara kvadratnih na fasadi Geodetske tehničke škole, koji je oslikala umetnička grupa Dim Tim sa grupom alpinista.

Ugledni portal građevinarstva i arhitekture Gradnja.rs (www.gradnja.rs)  objavio je tim povodom intervju sa umetničkom kolaborativnom grupom Dim Tim .

Vizuelni umetnici Danijela Mršulja Vasić i Milenko Vasić osvrnuli su u intrvjujuu na svoje ranije radove , ali i na projekte na kojima trenutno rade :

„U toku su završne pripreme za oslikavanje murala u Batutovoj ulici na Zvezdari. Mural ukupne površine od 100 m2 ima  dinamičnu geometrizovanu formu .Čekamo na prvi duži period lepog vremena pošto je neophodno izvesti pripremne radove koji uključuju sanaciju oronule fasade. Biće to nastavak saradnje sa direktorkom Geodetske tehničke škole , gospođom Marijom Radić, nakon uspešno završenog projekta oslikavanja murala Vizija . Mural je realizovan sredstvima Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije u okviru konkursa za finansiranje umetničkih dela iz oblasti vizuelnih umetnosti. „

Ceo intervju možete pročitati na linku :

Dim Tim je domaći drim tim koji muralima pomera granice ulične umetnosti

 

 


Komentari su zatvoreni.