Festival znanja i veštinaFestival znanja i veština

Svetski dan geodeta na predlog CLGE , NSPS I FIG po prvi put su geodete širom planete obeležile 21.marta tekuće godine . Geodetska škola se naravno pridružila slavlju i ovaj značajan datum obeležila na svoj način, organizacijom Festivala znanja i veština , koji je sadržao revijalni i takmičarski deo .

Učenici prve godine takmičili su se u 6 igara:

  1. Kviz znanja iz oblasti istorije, geografije,srpskog jezike , opšte informisanosti
  2. Kviz nanja iz stručnih predmeta
  3. Poster škole
  4. Tehničko crtanje
  5. Praktični geodetski zadaci
  6. Glumački zadatak

Da bi celo takmičanje bilo na visokom nivou ,sve je pratio osmočlani žiri sastavljen od članova učeničkog parlamenta,saveta roditelja, školskog odbora,predstavnika privrede i profesora geodetske škole .

Takmičenje je proteklo  veselo , učenici su se družili, zabavljali , nešto naučili, a oni najbolji dobili i poklone.

Pobednici takmičenja su učenici 1-5 razredne Violete Đurđević, drugo mesto zauzelo je odeljenje 1-4 razrednog Gorana Stojkovića , a treće mesto osvojilo je odeljenje 1-2 razredne Tamare Ivković.

U revijalnom delu direktorka Marija Radić iskoristila je priliku da se zahvali učesnicima i gledaocima kao i da saradnicima škole uruči zahvalnice  .

Zatim su učenici treće godine u pripremljenom skeču , na zanimljiv način prikazali volje i nevolje radnika u Službama katastra  nepokretosti, kao i njihovih stranaka. Đaci su bili  uigrani, zabavni , odlični jer pod diregentskom palicom  prof.Snežane Pandurović sve mora da bude perfektno .

Hvala učesnicima , gledaocima , žiriju i saradnicima škole koji su učinili da Svetski dan geodeta bude obeležen kako dolikuje .

Slike sa Festivala znanja možete pogledati na linku

https://www.facebook.com/pg/geodetskaskola/photos/?tab=album&album_id=1872317419499882


Komentari su zatvoreni.