Učenik generacijeUčenik generacije

Učenik generacije Geodetske tehničke škole

RADOVAN JELOVAC

Nastavničko veće Geodetske tehničke škole, na sednici održanoj 4.6.2019., za učenika generacije proglasilo je Jelovac Radovana, učenika 4-1.

Radovan Jelovac rođen je 14.3.2000. godine u Beogradu. Završio je osnovnu školu „Svetislav Golubović Mitraljeta“ u Batajnici. Sva četiri razreda Geodetske tehničke škole završio je sa odličnim uspehom. Tokom svog školovanja Radovan nije imao nijedan neopravdani izostanak. Sve četiri godine učestvovao je u školskim takmičenjima iz Geodetskih merenja i računanja i Matematike.

Ove godine, osvojio je prvo mesto na školskom takmičenju iz Geodetskih merenja i računanja i treće mesto iz Matematike, a na Republičkom takmičenju u Nišu osvojio je prvo mesto iz Geodetskih merenja i računanja.

Tri godine je bio kapiten školskog košarkaškog tima sa kojim je ostvario zapažene rezultate na opštinskim i gradskim takmičenjima. Učestvovao je u radu eko sekcije i na takmičenju iz ekologije osvojio treće mesto sa projektom „Eko basket“. Kao član školskog tima, na takmičenju „Poslovni izazov“ je takođe zauzeo treće mesto. Svoju svestranost i raznovrsnost talenata dokazao je i aktivnim učešćem u radu dramske sekcije u okviru koje je sa ostalim članovima, pored redovnog učestvovanja na školskim priredbama, osvojio drugo mesto na opštinskom takmičenju u dramskom stvaralaštvu. Bio je predsednik odeljenjske zajednice i aktivno učestvovao  u promociji škole na Sajmovima obrazovanja i Međunarodnom sajmu knjiga i kao domaćin učenicima Građevinsko-geodetske škole iz Sarajeva prilikom njihove posete našoj školi.

Inače, aktivno se bavi košarkom koju trenira od 2010. godine. Učesnik je više košarkaških manifestacija, internacionalnih kampova i memorijalnih turnira, gde je takođe postizao zavidne rezultate. 

Njegovi nastavnici i odeljenjski starešina Zorica Milić opisalali su ga kao izuzetno motivisanog, vrednog, vaspitanog, odgovornog i inteligentnog mladića koji se od prve godine isticao po svojoj posvećenosti i ozbiljnosti sa kojom je pristupao radu.

Pored nagrada koje će učeniku dodeliti opština Zvezdara i grad Beograd, Radovan će biti nagrađen i iz fonda „Profesor Živko Čukuranović“.

Nastavničko veće takođe pohvaljuje i ostale dve kandidatkinje, drugoplasiranu Mihaljević Jovanu, odeljenje 4-2 i Vidaković Milicu, odeljenje 4-3.

ČESTITAMO!


Jedan komentar na “Učenik generacije

  1. Bravo dečko, duboki naklon. Sve najbolje u narednih izazovima.
    PS. Nemoj samo da se ženiš iz struke ja sam ćerka 2 inženjera geodezije više su bili po terenu nego kući, a i kada su kod kuće postoji su uvek bili rasprostranjen planovi i jeli smo na tacnama.Šalim se to su divni ljudi koji od 3 dece nisu izrodili nijednog iz struke. Ja sam agronom,brat mašina, a najstariji hemičar i bogoslov. Lik završio 2 fakulteta. Baš me inspiriše i raduju ovakve vrsti. Treba više pisati o našoj deci. To su divni umovi