Učenik generacije 2020.godine Geodetske tehničke školeUčenik generacije 2020.godine Geodetske tehničke škole

Nastavničko veće Geodetske tehničke škole, na sednici održanoj 3.6.2020., jednoglasno je donelo odluku o izboru učenika generacije školske 2019/2020.godine – Dragana Vučetića, učenika 4-5.
Dragan Vučetić rođen je 25.12.2001. u Malom Zvorniku i tokom školovanja stanovao je u učeničkom domu „Patrijarh Pavle“. Sva četiri razreda Geodetske tehničke škole završio je sa odličnim uspehom. Prethodnih godina učestvovao je u školskim takmičenjima iz Geodetskih merenja i računanja, Matematike i od druge godine, iz predmeta Tehnička obrada u premeru i osvajao neko od prva tri mesta. Prošle godine učestvovao je na Republičkom takmičenju Primena računara u građevinarstvu- AutoCad (koji se u našoj školi uči kroz predmet Tehnička obrada u premeru) gde je postigao zapažen uspeh.
U četvrtoj godini bio je stipendista geodetske firme „Vekom“. U školskoj 2018/19. Godini, kao učenik trećeg razreda, obavio je redovnu praksu u firmi “Nivelo“ u Zemunu gde je njegov rad ocenjen kao odličan i pohvaljen je za savestan i odgovoran rad i uspešnu saradnju sa svim saradnicima u timu. Ovo kratko vreme je bilo dovoljno da tu sagledaju njegove kvalitetei upravo to je bio razlog da ga priključe svom timu u školskoj 2019/20. godini, tako da je, pored redovnog pohađanja nastave, radio u okviru svog slobodnog vremena.
Njegovi nastavnici i odeljenjski starešina Ninoslav Juras opisali su ga kao izuzetno ambicioznog, vrednog, vaspitanog, odgovornog i inteligentnog mladića koji se od prve godine isticao po svojoj ozbiljnosti i posvećenosti sa kojom je pristupao radu. Dragan je veoma druuželjubiv i voli da pomaže drugim učenicima. Tokom školovanja, pomagao je svojim školskim drugovima u savladavanju gradiva, izradi elaborata, domaćih zadataka, pripremi za kontrolne…
Dragan za sebe kaže da je veoma motivisan i istrajan u svojim željama i ciljevima vezanim za karijeru i da namerava da nastavi svoje školovanje na Građevinskom fakultetu u Beogradu – odsek za geodeziju i geomatiku.
Pored nagrada koje će učeniku dodeliti opština Zvezdara i grad Beograd, Dragan će biti nagrađen i iz fonda „Profesor Živko Čukuranović“.
Nastavničko veće takođe pohvaljuje i ostale kandidate- Radovanović Stefana 4-2, Teodorović Teodoru 4-3, Momčilović Branka 4-3, Babić Milana 4-2, Jošić Marka 4-3, Šljivić Aleksandra 4-3 i Marinković Goranu 4-3.


Komentari su zatvoreni.