Dramska sekcija


IMG_20141105_212008

Glumac  je, glumac  je…..geometar?

Geometri vole da glume!Da li ste to znali? Mnogi ovu neobičnu istinu o sebi saznaju tek kada postanu učenici Geodetske tehničke škole u Beogradu. Tada se susretnu sa jednom sekcijom koja generacijama postavlja učenike na daske koje život znače. Pogodili ste, reč je o dramsko-recitatorskoj sekciji.

Dramska sekcija okuplja učenike zainteresovane za književnu umetnost, a dovoljno smele i razigrane da književnu reč scenski postave. Učenici se upoznaju sa poznatim i nepoznatim autorima. Ponekad članovi sekcije sami kreiraju dramske tekstove. Produbljuju svoje sposobnosti razumevanja različitih psiholoških profila likova. Razvijaju memoriju. Uče dikciju. Igraju se. Sarađuju. Socijalizuju se na najbolji mogući način. Prevazilaze tremu nasupa pred publikom. Razvijaju sopstvenu ličnost.

U toku školske godine najmanje dva puta nastupamo u prekrasnom komšijskom pozorištu, Zvezdara teatru. Za Dan škole, 15. oktobra,  i prilikom obeležavanja Savindana, sekcija priprema program koji izvodi za učenike, profesore i goste naše Škole. U vrhunskim profesionalnim uslovima, uz tehničku podršku Teatra, naši članovi pobiru gromoglasne aplauze. O nekim predstavama se dugo priča. Neki od naših članova u glumi otkrivaju i mnogo više od vannastavne aktivnosti.

Svake godine nastupamo na Zvezdarijadi, gde često bivamo nagrađivani.

Naši su recitatori poznati na Zvezdari, ohrabreni  mnogim uspesima.

Dramska sekcija gaji tradiciju dobrog rada i zabave, pa rado primamo sve učenike otvorenog srca za glumište.