Izaberite stranicu

Дан Геодетске техничке школе

Објављено од стране Marijana Milošević
окт 17, 2017

16.10.2017. је прослављен Дан Геодетске техничке школе у Звездара театру.

Многобројној публици коју су чинили ученици, професори и гости Школе представљена је представа под називом “Знам, читао сам у новинама“.

Представу су поставиле професорке Рада Драгичевић и Амира Петровић, уз свесрдну помоћ професора Владимира Љубичића, који је истовремено и аутор текста.

Публика је са одушевљењем пратила и поздравила изведбу која говори о савременим актуелним догађајима на јавној медијској сцени. Низ комичних ситуација које су приказале како функционише манипулативни медијски систем на сцени су представили ученици, чланови драмске секције: Игор Рољић(III1), Нина Војиновић(IV3), Радован Бугарски(II1), Павле Кукић(III), Лука Зечевић(III) и Кристина Јовић(IV2). Њихова глума је побрала све симпатије и честитке публике.

Представа је дотакнула и мотиве породичних односа, као и социјалне проблеме данашњице. Куриозитет ове представе свакако чини чињеница да је њен аутор својевремено био и ученика наше школе, као и члан драмске секције.

У оквиру прославе је прочитан и награђени темат који се традиционално пише за Дан школе. Ове године наслов темата је “Лоше друштво квари добре навике“. Овим тематом смо желели скренути пажњу на неопходност неговања позитивних друштвених и индивидуалних вредности. Најбољи текст је написала Јелена Милијашевић, која је пред препуном салом Звездара театра прочитала награђени рад.

На овако свечан начин је обележена деведесет и трећа годишњица Геодетске техничке школе.