Izaberite stranicu

Драмска секција

“Глумац је, глумац је …. геометар?”

Геометри воле да глуме!Да ли сте то знали? Многи ову необичну истину о себи сазнају тек када постану ученици Геодетске техничке школе у Београду. Тада се сусретну са једном секцијом која генерацијама поставља ученике на даске које живот значе. Погодили сте, реч је о драмско-рецитаторској секцији.

Драмска секција окупља ученике заинтересоване за књижевну уметност, а довољно смеле и разигране да књижевну реч сценски поставе. Ученици се упознају са познатим и непознатим ауторима. Понекад чланови секције сами креирају драмске текстове. Продубљују своје способности разумевања различитих психолошких профила ликова. Развијају меморију. Уче дикцију. Играју се. Сарађују. Социјализују се на најбољи могући начин. Превазилазе трему насупа пред публиком. Развијају сопствену личност.

У току школске године најмање два пута наступамо у прекрасном комшијском позоришту, Звездара театру. За Дан школе, 15. октобра,  и приликом обележавања Савиндана, секција припрема програм који изводи за ученике, професоре и госте наше Школе. У врхунским професионалним условима, уз техничку подршку Театра, наши чланови побиру громогласне аплаузе. О неким представама се дуго прича. Неки од наших чланова у глуми откривају и много више од ваннаставне активности.

Сваке године наступамо на Звездаријади, где често бивамо награђивани.

Наши су рецитатори познати на Звездари, охрабрени  многим успесима.

Драмска секција гаји традицију доброг рада и забаве, па радо примамо све ученике отвореног срца за глумиште.