Izaberite stranicu

Геодетска техничка школа је свечано обележила школску славу, дан Светог Саве

Свечано је било у Звезада театру, где су ученици, наставници и гости Школе уживали у програму који су за њих приредили чланови школске драмске секције, КУД-а Срем и ученици веронауке који су организовали квиз знања.
 
Традиционално се овај дан у Геодетско- техничкој школи обележава свечано. Као и претходних година, директорка школе Снежана Пандуровић Алексић је са делом колектива у преподневним сатима присуствовала служби у Цркви Покрова Пресвете Богородице.
 
Након тога се обележавање овог датума значајног за традицију српског школства наставило светосавским програмом. Тачно у подне је започела приредба у комшијском позоришту Звездара театар који нам деценијски уступа  своје ресурсе, чиме доприноси изузетном доживљају и искуству, како самих извођача, тако и бројне публике. 
 
Задужена за припрему и обележавање школске славе, дана Светог Саве, у Геодетској школи је школска драмска секција. Ученици секције су одлучили да  се ове године једним својим сегментом преселе испред Храма светог Саве на Врачару.  На том историјском месту су својим драмским извођењем познатих књижевних текстова, али и ауторских ђачких, допринели  занимљивости приредбе путем интересантног  видео- прилога који је приказан публици у Звездара театру.
 
Свечаном духу је допринео веома надахнут наступ КУД Срем, чије је  учешће на овој приредби као поклон својој  школи организовао и извео наш бивши ученик Игор Рољић. Наступ културно- уметничког друштва Коло је представљао најлепши пример неговања традиције на делу. Публика је са одушевљењем поздравила младиће и девојке који су приказали уметност фолклора.
 
Да је обележавање школске славе, дана Светог Саве, у Геодетској школи  протекло у знаку неговања традиције, али и знања сведочи учешће ученика школе који похађају веронауку као изборни предмет. Они су, организовани од стране вероучитеља, учествовали у квизу у којем су се такмичили у области познавања веронауке. Обе екипе су показале ентузијазам и завидан степен знања.
 
Тако је Геодетска школа обележила светосавско славље, након чега је позвала све госте на пријем у просторијама школе. 
Неговање љубави према традицији и култури је у основи мисије сваке школе, а Дан Светог Саве је традиционална прилика да се та љубав потврди.