Izaberite stranicu

97. Дан Геодетске техничке школе, 15.10.2021.

Објављено од стране Амира Петровић
окт 14, 2021

Драги наши ученици, драги наставници и сви запослени, нека нам је срећан 15. 10, Дан школе!

На данашњи дан, наша се школа родила као један од одсека Средње техничке школе у Београду, под називом „Геодетски одсек“. То су били дани давне 1924. године.

Ових 97 година, колико постоји званично образовање геодетских техничара – геометара, чине један непрекинут низ, уткан у развој геодезије код нас.

Наша директорка Снежана Пандуровић Алексић жели да Вас поздрави срдачним позивом на дружење. Као што нам је настава ових дана електронска и “на даљину”, тако је и обраћање директорке Геодетске техничке школе у складу са захтевима времена у којем живимо: виртуелно. Овај линк нас води директно до њеног свечаног обраћања:

Прослава рођендана наше школе традиционално се обележава приредбом коју одржавамо у комшијском нам Звездара театру. Нажалост, због пандемије COVID19, ни ове године, као ни прошле, нисмо у ситуацији позвати вас да нам дођете и гледате у позоришту. Надамо се виђењу уживо идуће године.

До тада вас позивамо да погледате сјајну позоришну представу коју су припремили бивши ученици наше школе, чланови драмске секције. С поносом представљамо аутора текста ове представе која се зове: ,,Знам, читао сам у новинама“ Владимира Љубичића, некада нашег ученика, а данас професора геодетских предмета.

Уживајте у нашем Дану школе!