Izaberite stranicu

„ЕКО-ШКОЛА“

Објављено од стране Marijana Milošević
мар 8, 2015

Геодетска техничка школа у Београду, укључена је у рад  међународног пројекта „Еко-школе“ на пољу  унапређења наставног процеса у циљу достизања општих еколошких стандарда предвиђеним међународним пројектом из области едукације и екологије. Током реализације предпројектних активности школа је у обавези да задовољи предвиђене услове, од којих је, поред активног учешћа ученика, наставног и ненаставног особља и родитеља, од изузетног значаја  и улога и подршка локалне самоуправе на чијој се територији налази школа.

 

Циљ укључивања школе у ове активности је подизање нивоа еколошке свести грађана и развој и унапређење  стања животне средине на подручју нашег града, за очување природне и животне средине и на локалном и на глобалном нивоу, због чега  напори које Геодетска техничка школа улаже,  имају пуну подршку Градске општине Звездара и локалних институција у спровођењу и даљем току реализације пројекта.

 

Активности које нас очекују у наредном периоду су обележавање Светског дана вода 22. марта ове године, под покровитељством Амбасадора одрживог развоја и животне средине, као и учешће у „еко –репортерима“, конкурсу који се односи на уочавање еколошки значајних примера у нашој средини, којима наши ученици дају сигурна решења.

 

Текст припремила Јагода Петровић Укај, проф.