Izaberite stranicu

“Класична Италија“ у режији матураната Геодетске техничке школе

Матурске екскурзије се увек жељно очекују и заувек памте. Тако су и наши матуранти дочекали свој најлепши тренутак. 
На пут у прекрасну Италију је кренуло педесетосам ученика четвртог разреда наше школе,  у пратњи својих разредних старешина. 
 
Ученици су током пет дана, колико је трајала екскурзија, обишли чувене градове: Болоњу, Рим, Ватикан, Сијену, Сан Ђимијано, Фиренцу, Пизу и Венецију. Сунце и пролећне температуре су пратиле ученике кроз све градове, употпуњујући угођај којем су доприносили и локални водичи у Риму и Фиренци. 
Лепота на све стране је оставила дубок утисак на све.
 
Како је Ана Весковић, ученица 4/3 доживела екскурзију, дочараће општи утисак:
 
“Носим најлепше успомене са екскурзије у Италији. Целокупно путовање било је прелепо, обишли смо неколико места. Са сваког места понела сам јединствен утисак и доживљај. Највећи утисак на мене оставила је Венеција. Град мостова и голубова, град гондола и гондолијера, романтике и љубави. Велики сам љубитељ градова на води, као и самог мора. Вожња бродом до Венеције била је чаробна и непоновљива. 
Никако не могу да изоставим Ватикан, из кога носим прелепе успомене и доживљаје. Место које  диктира свој стил и успешно се издваја од осталих места. Прелепа архитектура која краси читаво место и одводи нас у потпуно другу димензију. 
Такођје, један од лепших доживљаја из Италије јесте храна. 
Моје другарице и ја одлучиле смо да у току боравка у Италији испробамо све италијанске специјалитете. Веома смо биле успешне у томе и имале смо огромну срећу приликом избора ресторана. Храна је била прелепа. Свакога дана спознавале смо нове укусе које красе италијанску кухињу. Дружење је било предивно. Време смо испунили смехом, шалом и забавом. Веома смо се зближили и направили најлпеше успомене, за које сам сигурна да је свако од нас сачувао дубоко у себи. 
Наравно, приликом посете фонтане Ди Треви у Риму, бацила сам новчић са жељом да се поново вратим у Италију.”
Хвала Ани на подељеном искуству!