Izaberite stranicu

„ Културно наслеђе и заједнице: Живети са наслеђем Звездаре у Звездари“

Објављено од стране Marijana Milošević
сеп 23, 2016

У оквиру манифестације “Дани европске баштине“ Геодетска техничка школа у сарадњи са Комисијом за родну равноправност председника ГО Звездара, у последњој недељи септембра организује програм под називом:  „ Културно наслеђе  и заједнице: Живети са наслеђем Звездаре у Звездари“.

 

Први сусрет овог Програма је у понедељак, 26.09.16. од 17 до 18,30 сати у великој сали ГО Звездара (Булевар краља Александра 77, први спрат).

 

Учеснике и госте поздравиће председник ГО Звездара Милош Игњатовић.

 

Носиоци програма су ученици Гедетске техничке школе на челу са професорком Јагодом Петровић Укај, уз стручну подршку и учешће еминентних гостију, старих Звездараца, који ће при сусретима са ученицима кроз разговоре помоћи да сазнамо:

 

  • ко је све пре нас ходао нашим улицама…
  • како су чекали да један трамвај дође с краја на крај Булевара…
  • како је Звездара добила име…
  • о Монголима који су некада ту живели…
  • где су  била излетишта наших суграђана у стара времена…
  • како спојити млађе и старије…
  • како чувати наслеђе, јер знамо шта смо наследили!

 

Програм ће се одвијати по следећем распореду:

 

Понедељак 26.09.2016. од 17.00 до 18.30 сати у великој сали Градске општине Звездара – Сусрет: „Културно наслеђе  и заједнице: Живети са наслеђем Звездаре у Звездари“ ученици Геодетске техничке школе, професор Чедомир Вучковић, проф.др Видоје Голубовић и др Војислава Протић Бенишек, астроном.

 

Среда, 28.09.2016. од 17.00 до 18.00 сати у Звездара театру сусрет са уметницима: Милан Михајловић Цаци, глумац, ансамбл „ Гледанице“, Весна Димић и Биљана Петковић, вокални дует.

 

Петак, 30.09.2016. 17.00 до 18.00 сати у великој сали МЗ „Липов лад“ Светлана-Цеца Китић, славна рукометашица, која је 2009. године проглашена најбољом рукометашицом света свих времена, заједно са ученицима ГТШ испричаће нам занимљивости из свог богатог спортског живота, посебно о првим корацима у спорту који су везани за Звездару и Спортски центар „Олимп”.

 

Геодетска техничка школа Вас позива да заједно са ученицима и гостима при сусрету кроз разговор спојимо садашњи тренутак са наслеђем које нуди простор Звездаре и које ће нам несебично понудити стари Звездарци.