Izaberite stranicu

Летња школа на Копаонику

Објављено од стране Marijana Milošević
окт 18, 2016

Летња школа на Копаонику

Геодетска техничка школа учествовала је у хуманитарном пројекту програма Геолози без граница: ,,Процена вредности оштећења инфраструктуре у поплавама у БиХ и Србији у мају 2014.године” под покровитељством Асоцијације геофизицара и еколога Србије (АГЕС). На поменутијим локацијама извршена су мултидисциплинарна истраживања с циљем дефинисања клизишног процеса, мониторинга и одређивања препорука за санацију.

У оквиру пројекта, на Копаонику је, у периоду од  11.09. до 18.09.2016.год. одржана је летња школа под називом ,,Migration of Natural Disasters- Geophysical Investigation and Beyond.“ У којој су одржана предавања из области геофизике, геологије,геодезије… Координатор пројекта је проф.др. Снежана Коматина председница АГЕС-а, а поред ње међу светски признатим стручњацима из Русије, Аустралије, Јапана, Холандије и других земаља, нашу школу представљали су професори Милош Радосављевић и Јелена Поповић. Осим професора, полазнике школе чинили су студенти из Србије, БиХ, Црне Горе, а међу најмлађима, као једини средњошколац био је ученик 4-5 Борис Недељковић, који је својим трудом и радом на терену заслужено добио позив за учешће.

Поред предавања која су одржали стручњаци из области геонаука, на отварању Летње школе додељена су признања учесницима пројекта. Том приликом Борису Недељковићу уручена је стипендија од стране АГЕС-а као и лаптоп рачунар, као резултат његовог несебичног залагања у оквиру овог хуманитарног пројекта.

Учешћем у Летњој школи настављена је и учвршћена сарадња наше сколе и АГЕС-а, која ће у будућности само расти.