Izaberite stranicu

Еко-школа обележила Међународни дан планина

Објављено од стране Амира Петровић
дец 12, 2022

У петак 09.12.2022. године Еко школа је одржала презентацију ученицима одељења 1/1 о Међународном дану планина који се обележава 11.12.2022. године. На часу географије у Геодетској техничкој школи ученицима су представљена планинска богатства Републике Србије и њихов значај у еко систему од стране наставника географије Монике Вановац.
Посебан акценат је дат очувању свести о заштити животне средине, односно шта ученик као појединац може да уради да побољша природну средину.
Ученицима је сугерисано на заштиту, очување и унапређивање природе Србије и поводом тога на сајту Организације за храну и пољопривреду Уједињених нација ( FAO ) позивају нас да користимо друштвене мреже и технологију у циљу ширења свести о значају планина.
Ђацима је предложено да посете неку од планина и да поставе фотографију уз ознаку #MountainsMatter или да поделе неку причу и дају пример о томе како треба да поштујемо планине и људе који остају на њима.
Уживајте у природним лепотама Таре и Копаоника, у дивљем свету Голије, у научном значају Златара и Рудника, у историјском значају Цера и Сувобора, посетите манастире и винограде на Фрушкој Гори и борите се за водна богатства Старе Планине. Попните се на неки врх, угледајте и ви величанственост планине и дотакните небо.

Пропратни текст можете погледати овде.

Срећан вам светски дан планина!