Izaberite stranicu

Мурал ‚‚Ослобођење геометријских форми“

Објављено од стране Tamara Ivkovic
дец 4, 2017

Геодетска школе јединствена је у Србији , а сада има и јединствен мурал.

Ослобођење геометријских фигура или Визија, како је име овог мурала има два дела , димензија : 5,60m x 12,60m i 6,70m x 12,60m, укупне површине 155 m2.  Елементи на левој страни мурала пронађени су у архивима геодезије ,Wurdemann six inch из 1849.године на триподу како симболички опкорачује цели свет, плочица-маркер и значка , затим симболи природе и урбане средине као поље дејства геодетске струке. На десној страни мурала је симболични приказ триангулације , једног од основних принципа у геодезији.

Аутори пројекта су Данијела Мршуља Васић и Миленко Васић који су као Уметничка колаборативна група Дим Тим  до сада извели девет мурала-зидних слика великог формата у Србији , Босни и Херцеговини , Аустрији и Вијетнаму. Лауреати су награде Паола де Маникор за најбољи мурал у 2016.години.

Пројекат је финансиран средствима Министарства културе и информисања , које је у јуну текуће године расписало конкурс за настајање нових уметничких дела за потребе установа културе.

Надамо се да ће мурал постати референтна одредница за препознавање школе.         

 

Више о радовима  Уметничке колаборативне група Дим Тим можете видети на њиховој њеб презенрацији  https://dimtimart.wordpress.com/