Izaberite stranicu

„Нове старе крпице“

Објављено од стране Marijana Milošević
јан 20, 2015

У малој сали Месне заједнице „Липов лад“, у петак, 16.01.2015. одржан је завршни сусрет у оквиру циклуса бесплатних креативних радионица за тинејџере под називом „Нове старе крпице“.

Кроз 7 радионица млади су се дружили и бавили уметничкомрециклажом, преправљајући старе комаде одеће у потпуно нове уникатне креације. Од старих фармерица настале су торбе, сукње, шорцеви, пернице, футроле за мобилне телефоне и таблет рачунаре, од америкен платна израђени су интересантни цегери које је сваки учесник додатно декорисао, а од изношених чарапа направљене су занимљиве луткице.

Последњег дана радионице поред свечане доделе похвалница учесницима, организована је и мала изложба направњених рукотворина младих уметника који су похађали курс. Свечаној додели похвалница и изложби присуствовали су гости Живана Којић и Јасмина Груловић из Секретаријата за спорт и омладину, Димитрије Петров, члан Већа Градске општине Звездара, као и многобројни родитељи, баке и тетке.

Програм је водила примењена уметница Мина Симић, а похађало га је 23 учесника узраста од 12 до 17 година из основних школа: „Јелена Ћетковић“, „Вељко Дугошевић“, „Павле Савић“, „Вук Караџић“, „Владислав Рибникар“ и „Бранко Радичевић“, Геодетске техничке школе, Прве београдске гимназије, Фарамацеутско-физиотерапеутске школе и Четрнаесте београдске гимназије.

И овај програм, који је део понуде бесплатних програма за младе Београда током зимског распуста, Пријатељи деце Звездаре су реализовали под покровитељством Секретаријата за спорт и омладину и Градске општине Звездара.

Повезане вести:

Вест објављена на сајту Градске општине  Звездара

http://www.zvezdara.com/novosti/projekti/2820.html

Вест објављена на сајту Блица

http://www.blic.rs/Vesti/Beograd/527159/Zavsena-besplatna-radionica-za-osnovce-i-srednjoskolce-Nove-stare-krpice

Вест објављена на сајту Града Београда

http://www.beograd.rs/cms/view.php?id=1646761