Izaberite stranicu

Нови мурал у припреми

Објављено од стране Tamara Ivkovic
апр 13, 2018

Пажњу пролазника , стручне и шире јавности крајем прошле године привукао је мурал Визија ,од 155 метара квадратних на фасади Геодетске техничке школе, који је осликала уметничка група Дим Тим са групом алпиниста.

Угледни портал грађевинарства и архитектуре Градња.рс (www.gradnja.rs)  објавио је тим поводом интервју са уметничком колаборативном групом Дим Тим .

Визуелни уметници Данијела Мршуља Васић и Миленко Васић осврнули су у интрвјујуу на своје раније радове , али и на пројекте на којима тренутно раде :

„У току су завршне припреме за осликавање мурала у Батутовој улици на Звездари. Мурал укупне површине од 100 m2 има  динамичну геометризовану форму .Чекамо на први дужи период лепог времена пошто је неопходно извести припремне радове који укључују санацију оронуле фасаде. Биће то наставак сарадње са директорком Геодетске техничке школе , госпођом Маријом Радић, након успешно завршеног пројекта осликавања мурала Визија . Мурал је реализован средствима Министарства културе и информисања Републике Србије у оквиру конкурса за финансирање уметничких дела из области визуелних уметности. „

Цео интервју можете прочитати на линку :

Dim Tim je domaći drim tim koji muralima pomera granice ulične umetnosti