Izaberite stranicu

Основе грађевинарства на терену

Наставни предмет Основе грађевинарства изучава се у нашој школи већ дужи низ година. Циљ предмета је стицање основних знања из области грађевинарства, усвајање грађевинских термина, као и оспособљавање ученика за тимски рад на градилишту. 
Ученици одељења 2-2 су прошле недеље, у оквиру систематизације наставне теме грађевински радови, обишли градилишта у близини школе. 
Нека градилишта упознали су само кроз истакнуте информативне табле, док је шеф градилишта на објекту у Прешевској улици дочекао наше ђаке врло срдачно и омогућио им да, уз поштовање мера заштите, завире у унутрашњост градилишта. 
Зидари, тесари и  помоћни радници били су врло расположени да одговарају на питања ученика, покажу им своје алате, али и да професорки поставе питања из области геодезије и грађевинске законске регулативе и прописа. 
Овом приликом ученици су могли да се упознају и са геодетским радовима на градилишту, јер су висине биле видно, квалитетно обележене. Главни мајстор нагласио је важност добре сарадње са геодетским стручњацима на градилишту и похвалио рад и стручност њиховог геометра ( који је како смо сазнали, бивши ђак наше школе) .