Izaberite stranicu

Pola veka maturanata Geodetske škole

Објављено од стране Tamara Ivkovic
мај 20, 2019

Maturanti koji su završili Geodetsku tehničku školu pre pedeset godina okupili su se, u subotu 18.05.2019.godine, ispred svoje škole kako bi obeležili jubilej.

Okupljanje za proslavu zlatne mature, posle pet decenija prihvatila je većina nekadašnjih učenika, pa se na proslavi važnog jubileja našlo oko tridesetak nekadašnjih maturanata.

Generacija geometara 1965 -1969. je sećanje na đačke dane oživela ulaskom u učionicu. U đačkim klupama posle pet decenija evocirali su uspomene na školske dane, profesore, ekskurzije, druženja i nezaboravne anegdote sa časova. Čas je, skoro kao i pre 50 godina, počeo prozivkom profesora Krste Vračarića. Ovaj čas je bila prilika da se prisutni sete i pomenu i drugove, koji su opravdano izostali.

Među malobrojnim profesorima koji su dočekali proslavu pola veka mature svojih đaka je i profesor geodezije u penziji, Krsta Vračarić, koga brojne generacije pamte kao dragog profesora. Odličan način prenošenja znanje, kao njegovi i brojni udžbenici, kasnije su poslužili kao dobra osnova za nastavak obrazovanja.  

U to vreme, u školi su predavali profesori neponovljivog ugleda, pa su mnogim đacima tokom daljeg školovanja bili uzor.

Većina maturanata iz generacije, koja je školovanje završila pre pola veka, u međuvremenu je izgradila bogate karijere uglednih inženjera i vrsnih geometara.

Neizostavno, sećanje na jubilarno okupljanje, zabeleženo je na zajedničkoj fotografiji ispred škole. Kao nekad.


Generacija geometara 1965 -1969.