Izaberite stranicu

ПРВАЦИ ОПШТИНЕ У РУКОМЕТУ

Тим ученика Геодетске техничке школе освојио је прво место на општинском такмичењу у рукомету. ПРВАЦИ ОПШТИНЕ У РУКОМЕТУ СМО !!! Поносни смо на наше ученике!
Састав: Паповић, Арсенијевић, Станковић, Величковски, Јовановић, Микић, Цекић, Матус, Бабић, Костић
Изостали су због обавеза према школи: Бугарић, Вучковић, Савичевић
ЧЕСТИТАМО!!!

rukomrt

Ученици Геодетске техничке школе са Звездаре, 28.1.2016. године, остварили су прво место на школском општинском такмичењу у рукомету на општини Звездара. Ученици Геодетске техничке школе, да би постали прваци Звездаре у овом школском спорту, морали су да прескоче три препреке које су стајале на путу до оствааривања циља.

Утакмица 1. Геодетска- Фармацеутска 11:10

Ова утакмица је била замена за финале. Током целе утакмице Фармацеутска школа константно је одржавала предност од два гола разлике. Али током целе утакмице, чврста и организована одбрана Геодетске школе је успешно одолевала јаким нападима Фармацеутске школе. На десној страни у одличној сарадњи и комуникацији чврсту одбрану играли су Микић, Паповић и Јовановић док су на левој страни тандемски трио чинили Станковић-Костић-Бабовић. У првом полувремену треба похвалити и игру Матуша који је одиграо стриктну маркацију левог крила Фармацеутске школе.

Утакмица је до самог краја била неизвесна. Остало је још 45 секунди до краја и два гола предности за Фармацеутску школу.  Онда је бековски тандем Јовановић-Паповић-Костић преузео ствар у своје руке и организованим нападом проигран је Станковић на месту пивотмена који постиже гол. Остало је 30 секунди до краја и Фармацеутска школа је затражила тајм-аут. После квалитетног пресинга ученика Геодетске школе, Микић краде лопту и брзим проигравањем Станковића Геодетска школа поравнава резултат. У следећем нападу Фармацеутска школа промашује због доброг постављања Арсенијевића на голу. Уследио је тајм-аут за Геодетску школу а остало је 20 секунди до краја игре. После организованог напада бековског триа, проигран је Станковић који доноси победу Геодетској школи у овој узбудљивој утакмици.

Утакмица 2. Геодетска-Техно-арт  12:11

У овој утамици уз мале промене на крилним позицијама Матуш, Цекић, Бабић, Геодетска школа побеђује при резултату 12:11. На овој утакмици као и на предходној, противници Геодетске школе су водили али одлична сарадња свих шест играча у пољу и добре одбране Арсенијевића, довеле су до брзог изједначења. У наставку игре, чврстом одбраном и контролисаним нападима Геодетска школа нашла се у финалу.

ФИНАЛЕ Геодетска школa-VII Гимназија 13:12

У финалној утакмици дошло је до промене и освежења у тиму уласком Величковског. За разлику од предходних утакмица, на овој, Геодетска школа је контролисала игру до полувремена и водила је са 5 голова предности. У нападу блистали су шутеви Јовановића са дистанце док је одбрана била чврста. Јаку и квалитетну одбрану са много фаулова чинили су Паповић-Јовановић-Станковић на челу са Костићем а посебан шмек одбрани давао је Микић. При крају VII гимназија појачала је ритам игре и успела да изједначи резултат на 12:12, 2 минута пре краја. Утакмица је могла да се приведе раније крају у корист Геодетске школе али изгледну шансу са позиције левог крила промашује Бабић. Потом следи напад VII гимназије која је заустављена одбраном и добром поставком Арсенијевића. У следећем организованом нападу проигран је Станковић који ставља тачку на финале.

Потребно је рећи и похвалити ученике да су одиграли три јако лепе и тешке утакмице. Ученици Геодетске техничке школе сазнали су да се не постаје Звездарски шампион тако лако, што им представља још веће задовољство.

Сад је остало да на градском такмичењу будемо потпуно комплетни са ширег списка          (Вучковићем I4, Савичевићем I4 и Бугарићем IV2) и да заједно са професорима физичког васпитања (Ристић-Радовић) заокружимо геодетску рукометну породицу 2016.

 

Репортажу написао: Александар Радовић, проф.