Izaberite stranicu

Регионални скуп студената геодезије

Објављено од стране Tamara Ivkovic
нов 17, 2016

Удружење студената геодезије Грађевинског факултета Универзитета у Београду је ове године било почасни домаћин и организатор седмог Регионалног скупа студената геодезије. Регионални скуп студената геодезије има за циљ да се уз стручна предавања професора и представника привреде , размењују искуства и чују новитети из сфере стручног живота. Предавањима су ове године поред студената присуствовали и ученици Геодетске техничке школе.

Са жељом да се сазнају новости у области геодезије и прошире своје знање више од школског плана и програма , заинтеровани ученици трећег и четвртог разреда су са својим професорима присуствовалипредавањима и демонстрацији нове опреме у свечаној сали Грађевинског факултета.

Kроз предавања Горана Гочића , испред фирме „Енергопројект“ о геодетским радовима на изградњи тунела , ученици су били у јединственој прилици да схвате озбиљност и одговорност геодетског стручњака , али и да се по завршеном предавању распитају о могућностима запослења на изради и реализацији оваквих и сличних пројеката.

О употреби дрона за снимање и праћење ископа у рудницима , обрачунавањакубатуре , каои израду ДМТ-а, присутне је упутио Немања Мишевић , предстваник фирме „Веком“ .

Могућности ласерског 3Д скенера и пројекте на којима је Грађевински факултет био ангажован применом наведеног скенера , презентовао је Марко Пејић са Катедре за геодезју и геоинформатику Грђевинског факултету у Београду.

Ученици су кроз демонстрацију аерофотограметријског беспилотног система имали прилику да се упознају са , за њих, потпуно новим технологијама. Употребу и намену беспилотних летелица испред фирме „Ливона“ објаснио је свим присутнима Љубиша Аџемовић.

По завршеним презентацијама, пуни позитивних утисака, ученици су се упознали и са бившим ђацима Геодетске техничке школе- Срђаном Поповићем , Стефанијом Стојковић, Милицом Јовановић , који су тренутно успешни студенти или предавачи на Грађевинском факултету.

Размењујући информације о студентском животу , о дужини и тежини студирања, о могућностима запослења , као и новинама у области геодетске технологије , ученици су напустили свечану салу, са жељом да им при следећој посети баш у њој уруче факултетску диплому.

dsc_0098dsc_0081

 

 

 

dsc_0063