Izaberite stranicu

САБОР ГЕОДЕТА СРБИЈЕ

Традиционална манифестација Сабор геодета Србије одржана је од 30.септембра до 02. октобра у организацији Савеза Геодета Србије , по 33.пут.

Радном делу сабора који је одржан у Зептер хотелу Дрина у Бајиној башти присуствовали су директорка и наставници Геодетске техничке школе.

У пријемним просторијама хотела гости су имали  прилику да се упознају  са асортиманом геодетске опреме Веком, Ливона , Гео опрема  и Атлас .

Скупу су се најпре обратили гости , представник Друштва геодетских инжењера и геометара Републике Српске и предтавник делегације инжењера Научно-техничког савеза за геодезију и уређење земљишта Бугарске , а затим и чланови руковотства Савеза који су представили нове циљеве и позвали колеге да се активно укључе у рад Савеза.

Главна тема овогодишњег Сабора  била је „Савремена пракса и изазови геодезије у инфраструктурним пројектима“ , па су кроз презентације својих радова примере добре праксе изнели дипл.инж.геод Угљеша Брајковић , дипл.инж.геод. Марина Благојевић , дипл.инж.геод. Предраг Чорда и др.Зоран Сушић дип.инж.геод.

Ова предавања подстакла су дускисују о примени нових технологија , геодетским мрежама, проблемима привреде као и о законима, правилницима, протоколима и  пројектним задацима у области геодезије.

Директорка и наставници наше школе у непосредном контакту са челницима  Савеза и  представницима геодетских организација изнели су своје виђење проблема у геодезији и истакли жељу за активним учешћем у унапређењу струке. У складу са са тим договорена  су стручне предавања за наставнике као и презентације савремених геодетских инструмената за ученике .

Геодете су из Бајине Баште послале јасну слику да ентузијазмом , разменом мишљења , договором и заједништвом можемо учинити много добрих ствари за струку коју волимо.