Izaberite stranicu

СВЕТСКИ ДАН ГЕОДЕТА

Објављено од стране Tamara Ivkovic
мар 21, 2018

СРЕЋАН НАМ СВЕТСКИ ДАН ГЕОДЕТА

Пут до Светског дана геометара започео је још у древном Египту , када су Египћани користили геодетске технике за поделу земље. Кроз историју геометри су били и остали пионири открића који креирају наш свет и истаражују непознато . Зато уопште и идеја о обележавању дана који би нагласио важност геодезије, геометара и геодета.

Данас 21.марта 2018.године на предлог CLGE , NSPS I FIG  по први пут се обележава светски дан геометара и надамо се да га на разне начине обелећжавају геометри широм планете.

Централна манифестација поводом овог дана одржаће се у Америци током „Геодетске недеље“  која се одржава у организацији NSPS –а , тј током конференције „Земља и сиромаштво“ у организацији Светске банке.

У Геодетској школи усвајањем нових знања и вештина, вредним радом као и  ђачким осмесима славимо лепоту геодетске струке сваки дан. Али се данас придружујемо свету и овај дан обележавамо на наш начин , кроз  „Фестивал знања и вештина“.

Позивамо све родитеље и ученике да нам се придруже 21.03.2018.год у 17 часова , увеличају насше славље и подрже ученике првог разреда који ће се такмичити и показати своја знања и вештине кроз неколико игара.