Izaberite stranicu

Ученик генерације Геодетске техничке школе

Урош Оцокољић

 

Наставничко веће Геодетске техничке школе сложило се и прогласило за ученика генерације у школској 2021/2022. години Уроша Оцокољића, ученика IV-5 разреда.
Рођен 2. јануара 2004. године у Београду, Урош је завршио школовање одличним успехом, стекао велико стручно и животно знање, као и дуговечна пријатељства.
Поред достигнућа на републичким и школским такмичењима, Урош је себе окаратерисао као личност заједнице: увек активан учесник и организатор разноликих школских и ваншколских радионица, пројеката, секција и осталих активности.

У свом раду највећи допринос је имао у области екологије, али и интернет-безбедности, комуникације са родитељима, промоције школе, итд.

У изјави за сајт школе изразио је велику захвалност свим професорима и особљу за стварање пријатног, позитивног и продуктивног школског окружења, без којег ни један успех не би био могућ“. Такође се свесрдно захвалио за „безграничну подршку“ коју му је школа пружила, посебно разредна старешина Јелена Поповић.

Поред награда које ће ученику доделити општина Звездара и град Београд, Уроша ће, такође, наградити и школа из фонда „Професор Живко Чукурановић“.
Уроша је Геодетска школа наградила и дивним поклон-књигама, да га подсећају на средњошколски период и постигнути успех.

Наставничко веће похваљује остале кандидате за овогодишњу титулу “ђака генерације”: ученике Стефана Костића и Анђелину Грујичић.

У организацији Секретаријата за образовање и дечју заштиту града Београда 21.06.2022. је у Дому омладине организована промоција ђака генерације основних и средњих школа за протеклу, 2021/2022. школску годину. Тој свечаности су, осим најбољих ученика присуствовали и њихови родитељи, професори и директори школа.
Међу њима био је и наш Урош Оцокољић који је као награду за свој остварени успех добио лаптоп и књигу Србија- градови, општине и насеља.

Честитке!