Izaberite stranicu

УЧЕНИК ГЕНЕРАЦИЈЕ ГЕОДЕТСКЕ ТЕХНИЧКЕ ШКОЛЕ у школској 2022/2023. години

Наставничко веће Геодетске техничке школе је прогласило за ученика генерације у школској 2022/ 2023. години Николу Туфегџића, ученика IV 5. Својим школским успесима је Никола заслужио похвале и честитке, а у наставку прочитајмо како се сам представио. Браво, Никола!

Никола Туфегџић

Зовем се Никола Туфегџић и долазим из села Крњева недалеко од Смедеревске Паланке.
За Геодетску техничку школу сам се одлучио због доброг познавања математике, као и блискости геодезије са другим научно-техничким стручним гранама (архитектура и грађевинарство).

Када сам уписао Геодетску школу и дошао у Београд, било ми је најтеже навићи се на нову  средину, нове људе, нову школу,  с обзиром да долазим из малог места.
Од самог почетка мој циљ је био и остао да завршим Грађевински факултет, прецизније – одсек геодезија, али претходно требало је завршити средњу школу са жељеним успехом. Поносан сам на постигнуте  резултате, јер сам најбољи међу најбољима у школи која негује традицију дугу скоро 100 година. Ништа ово не би било могуће да није било подршке моје породице, моје мајке, свих  који су ме бодрили и охрабривали, све док се нисам навикао на нову средину.
Мотивација је била и остала моја мајка која ме је од малих ногу учила да се за било шта у животу борим и да дам све од себе.
Њена упорност и жеља да успем дали су ми велики подстрек. Уложио сам доста труда, рада и воље кроз читаво моје досадашње школовање, што је резултирало најбољим  резултатима које сам имао среће да наставм, једнако од првог разреда основне школе.
Осим тога мој успех тражио је и много одрицања и упорности. Било је ту и падова, али ме је сваки пад мотивисао да још више и напорније радим. Никада ми није био циљ просек оцена, већ знање и сазанање да треба волети оно чиме се бавимо и радимо. Оцене су само огледало оног тежег дела који се зове дисциплина рада. Увек сам се трудио, шта год радио, да све обавим најбоље што је могуће.
Могу рећи да сам поносан што сам завршио Геодетску техничку школу са одличним успехом сва четири разреда и што сам почашћен титулом  ђака генерације.
Драго ми је што сам представљао школу на Републичком такмичењу из математике и учествовао на такмичењима из Геодетских мерења и рачунања, те Техничке обраде у премеру ове, завршне, али и свих  претходних година. Захвалан сам сваком професору који ми је изашао у сусрет током мог средњошколског образовања. Хвала и мојој разредној старешини,
Маријани Бендић, која ми је, такође,  пружала подршку у остварењу  успеха у школи, али и за надолазећи пријемни испит на Грађевинском факултету.
Хвала још једном свима који су одлучили да изаберу управо мене за ђака генерације.
Геодетска школа ће остати на веома важном месту у мом срцу, како због друштва које сам имао и изградио, тако и због лепог времена проведеном у овој установи.
Мој успех  је уједно  и Ваш успех, јер сам имао велику подршку предавача ове школе, као и своје породице.