Izaberite stranicu

Ученик генерације Геодетске техничке школе

СТЕФАН ЖИВКОВИЋ

Наставничко веће Геодетске техничке школе, на седници одржаној 1.6.2021., за ученика генерације прогласило је Живковић Стефана, ученика 4-4.

Стефан Живковић рођен је 16.06.2002. у Лозници. Основну школу завршио је у Крупњу и током четворогодишњег похађања Геодетске техничке школе становао је у ученичком дому „Патријарх Павле“. Сва четири разреда Геодетске техничке школе завршио је са одличним успехом. Носилац је Вукове дипломе. Током свог школовања Стефан није имао ниједан неоправдани изостанак.

Прве две године године учествовао је у школским такмичењима из Геодетских мерења и рачунања и Математике. У првом разреду освојио је прво место из математике и друго место на такмичењу из Геодетских мерерња и рачунања, док је у другом разреду био први из оба ова предмета на школским такмичењима. Остаје жал што због епидемиолошке ситуације у трећој и четвртој години није било такмичења јер сматра да је могао да постигне много више. У четвртој години био је стипендиста фирме ,,Веком“. Своје даље школовање и усавршавање ће наставити на Грађевинском факултету- смер геодезија.

Његови наставници описали су га као изузетно мотивисаног, вредног, васпитаног, одговорног и интелигентног младића који се од прве године истицао по својој посвећености и озбиљности са којом је приступао раду.

Он за себе каже да је веома посвећен раду, истрајан, упоран и амбициозан.  У слободно време воли да игра фудбал рекреативно, а већи део слободног времена користи за учење нових вештина за које сматра да би му у будућности могле помоћи. Воли да помаже другима, јер сматра да дар и таленте не треба да оставимо само за себе, већ да их користимо како би помогли другим људима.

Стефан је овом приликом  желео да се још једном захвали својим професорима и запосленима Геодетске техничке школе, онима који су још ту и онима који су отишли у пензију, јер сматра да је он, као и већина његових другара, од њих научила ону најважнију лекцију- како да постану  не само добри стручњаци него да постану и бољи људи.

Поред награда које ће ученику доделити општина Звездара и град Београд, Стефан ће бити награђен и из фонда „Професор Живко Чукурановић“.

Наставничко веће такође похваљује и другу кандидаткињу, нашу сјајну ученицу Милу Ристић, одељење 4-1.