Izaberite stranicu

Ученик генерације

Објављено од стране Marijana Milošević
јун 6, 2019

Ученик генерације Геодетске техничке школе

РАДОВАН ЈЕЛОВАЦ

Наставничко веће Геодетске техничке школе, на седници одржаној 4.6.2019., за ученика генерације прогласило је Јеловац Радована, ученика 4-1.

Радован Јеловац рођен је 14.3.2000. године у Београду. Завршио је основну школу „Светислав Голубовић Митраљета“ у Батајници. Сва четири разреда Геодетске техничке школе завршио је са одличним успехом. Током свог школовања Радован није имао ниједан неоправдани изостанак. Све четири године учествовао је у школским такмичењима из Геодетских мерења и рачунања и Математике.

Ове године, освојио је прво место на школском такмичењу из Геодетских мерења и рачунања и треће место из Математике, а на Републичком такмичењу у Нишу освојио је прво место из Геодетских мерења и рачунања.

Три године је био капитен школског кошаркашког тима са којим је остварио запажене резултате на општинским и градским такмичењима. Учествовао је у раду еко секције и на такмичењу из екологије освојио треће место са пројектом „Еко баскет“. Као члан школског тима, на такмичењу „Пословни изазов“ је такође заузео треће место. Своју свестраност и разноврсност талената доказао је и активним учешћем у раду драмске секције у оквиру које је са осталим члановима, поред редовног учествовања на школским приредбама, освојио друго место на општинском такмичењу у драмском стваралаштву. Био је председник одељењске заједнице и активно учествовао  у промоцији школе на Сајмовима образовања и Међународном сајму књига и као домаћин ученицима Грађевинско-геодетске школе из Сарајева приликом њихове посете нашој школи.

Иначе, активно се бави кошарком коју тренира од 2010. године. Учесник је више кошаркашких манифестација, интернационалних кампова и меморијалних турнира, где је такође постизао завидне резултате. 

Његови наставници и одељењски старешина Зорица Милић описалали су га као изузетно мотивисаног, вредног, васпитаног, одговорног и интелигентног младића који се од прве године истицао по својој посвећености и озбиљности са којом је приступао раду.

Поред награда које ће ученику доделити општина Звездара и град Београд, Радован ће бити награђен и из фонда „Професор Живко Чукурановић“.

Наставничко веће такође похваљује и остале две кандидаткиње, другопласирану Михаљевић Јовану, одељење 4-2 и Видаковић Милицу, одељење 4-3.

ЧЕСТИТАМО!