+381 11 2411 880 geodetskabg@gmail.com
Select Page

Ученик генерације

Ученик генерације Геодетске техничке школе

РАДОВАН ЈЕЛОВАЦ

Наставничко веће Геодетске техничке школе, на седници одржаној 4.6.2019., за ученика генерације прогласило је Јеловац Радована, ученика 4-1.

Радован Јеловац рођен је 14.3.2000. године у Београду. Завршио је основну школу „Светислав Голубовић Митраљета“ у Батајници. Сва четири разреда Геодетске техничке школе завршио је са одличним успехом. Током свог школовања Радован није имао ниједан неоправдани изостанак. Све четири године учествовао је у школским такмичењима из Геодетских мерења и рачунања и Математике.

Ове године, освојио је прво место на школском такмичењу из Геодетских мерења и рачунања и треће место из Математике, а на Републичком такмичењу у Нишу освојио је прво место из Геодетских мерења и рачунања.

Три године је био капитен школског кошаркашког тима са којим је остварио запажене резултате на општинским и градским такмичењима. Учествовао је у раду еко секције и на такмичењу из екологије освојио треће место са пројектом „Еко баскет“. Као члан школског тима, на такмичењу „Пословни изазов“ је такође заузео треће место. Своју свестраност и разноврсност талената доказао је и активним учешћем у раду драмске секције у оквиру које је са осталим члановима, поред редовног учествовања на школским приредбама, освојио друго место на општинском такмичењу у драмском стваралаштву. Био је председник одељењске заједнице и активно учествовао  у промоцији школе на Сајмовима образовања и Међународном сајму књига и као домаћин ученицима Грађевинско-геодетске школе из Сарајева приликом њихове посете нашој школи.

Иначе, активно се бави кошарком коју тренира од 2010. године. Учесник је више кошаркашких манифестација, интернационалних кампова и меморијалних турнира, где је такође постизао завидне резултате. 

Његови наставници и одељењски старешина Зорица Милић описалали су га као изузетно мотивисаног, вредног, васпитаног, одговорног и интелигентног младића који се од прве године истицао по својој посвећености и озбиљности са којом је приступао раду.

Поред награда које ће ученику доделити општина Звездара и град Београд, Радован ће бити награђен и из фонда „Професор Живко Чукурановић“.

Наставничко веће такође похваљује и остале две кандидаткиње, другопласирану Михаљевић Јовану, одељење 4-2 и Видаковић Милицу, одељење 4-3.

ЧЕСТИТАМО!