Izaberite stranicu

Успех Геодетске техничке школе на 33. Републичком такмичењу геодетских и грађевинских школа у Крагујевцу

Као што смо вас већ известили, град Крагујевац и Прва техничка школа били су домаћин 33. Републичког такмичења геодетских и грађевинских школа Србије на коме је учествовало више од 130 средњошколаца. Ученици су се надметали у теоријском знању и практичној примени наученог, а ове године су учестовале 24 средње школе.

Ми смо испратили наше најбоље ученике у Крагујевац са најлепшим жељама, а они су нам узвратили резлтатима на које смо веома поносни.

Са великим задовољством извештавамо да су наши ученици остварили следеће резултате из дисциплине  Геодетска мерења и рачунања (IV разред):

  1. место 33. Републичког такмичења је освојио ученик Никола Кекић, IV/5,

  1. место је освојио Вељко Васић, IV/5, док је наш трећи такмичар Сретен Ђурић, IV/5, заузео завидно четврто место.

Морамо да поделимо осећање поноса на наше ученике и њиховог ментора, наставника Луку Кнежевића,  који је истовремено и одељењски старешина сва три успешна ученика.

Такмичењу су присуствовали представници Архитектонског факултета из Београда, Новог Сада и Ниша, а ово је била и прилика да такмичари покажу своја знања и вештине како би стекли додатно искуство и уписали један од престижних факултета у Србији. Веома нам је важно да истакнемо да су наши представници, првопласирани и трећепласирани ученици,  остварили директну проходност за упис на факултет, без полагања пријемног испита. Браво!

Организатори су наградили најуспешније ученике вредним поклонима: бежичним звучницима и бежичним слушалицама.

Похваљујемо све учеснике 33. Републичког такмичења геодетских и грађевинских школа и желимо им много успеха у даљем образовању.