Izaberite stranicu

ЗДРАВА ХРАНА И КРЕТАЊЕ ЗА БОЉЕ УЧЕЊЕ

Објављено од стране Амира Петровић
нов 12, 2021

У Геодетској школи се у одељењу првог разреда разговарало о раду Еко-школе и то о значају обележавња појединих дана који се односе на очување животне средине и на здрав начин живота. Оно што је прва мисао о здрављу је, наравно, здрава исхрана.

 

http://www.zdravlje-sm.org.rs/item/169-piramida-pravilne-ishrane

Као ученици средње школе, већ се налазимо у периоду када сами треба да наставимо са принципима здраве исхране, које су усвојена у породичном окружењу, а сада се настављају, за неке од нас, далеко од куће. Свакодневни унос потребних намирница је  добра основа да се организму обезбеди у више оброка током дана оптимална мешавина свих хранљивих материја које нам одржавају енергију и добро здравље.

Следећи корак, након здравог оброка јесте размишљање баш о: кораку, кретању, спорту, који нашем организму помаже да очува здравље. У неким изворима сазнајемо да скоро 50 процената становништва у нашој земљи обавља своје послове седећи. (Извор:https://www.zdravlje.org.rs/index.php/lat/aktuelne-vesti/128-medjunarodni-dan-fizicke-aktivnosti-kretanem-do-zdravlja.)

Саветујемо вам да више будете на отвореном, да користите бицикл, ако је могуће, да пешачите, вежбате и спојите оно што је препорука Светске здравствене организације, посебно за узраст од 17 година и старији, најмање 150 минута аеробне физичке активности умереног интензитета. (Извор:https://www.zdravlje.org.rs/index.php/lat/aktuelne-vesti/128-medjunarodni-dan-fizicke-aktivnosti-kretanem-do-zdravlja).

 

Проведите распуст на здрав начин!

Координатор Еко-школе

Јагода Петровић-Укај