Izaberite stranicu

„Зелена недеља“/ Green week / Zero pollution

Објављено од стране Tamara Ivkovic
мај 9, 2021

Загађење воде, ваздуха и земљишта нарушава стање наше животне средине. Toком „Зелене недеље“  https://www.eugreenweek.eu/,   која је у нашој организацији од 7. маја до 10. јуна 2021.,тим ученика из три школе у Београду ради на различитим темама: превенција загађивања воде, ваздуха и земљишта.

Радионица – предавање и квиз о квалитету и очувању земљишта, ваздуха и воде са додатним акцијама: чишћење школског дворишта, мерење потрошње воде и анализа квалитета ваздуха у граду.

Назив наше заједничке акције је „Караван природе“ – одлазак и посета целокупног тима, састављеног од ученика Основне школе „Десанка Максимовић“, Седме београдске гимназије и Геодетске техничке школе, планира посете школама у датом периоду, уз учешће родитеља и представника локалне заједнице, на територији ГО Звездара. Наше школе су активне чланице међународног програма Еко-школа и учешћем у манифестацији европског карактера, потврђују своја настојања у очувању животне средине, превенцији загађивања природе и развоју еколошке свести. 

Јагода Петровић-Укај

Професор, Геодетска техничка школа