Izaberite stranicu

148 година Војногеографског института „Генерал Стеван Бошковић“

У Војногеографском институту „Генерал Стеван Бошковић“ у Београду је 05.02.2024.године  одржана  војна свечаност поводом 148 година постојања ове научно-истраживачке установе, али и у част  Дана геодетске службе Војске Србије.

Обележавање празника била је прилика да се истакну стручност и професионалан однос запослених у извршавању задатака геотопографског обезбеђења Војске Србије, као и да се прикажу одлични резултати постигнути у домену истраживачко-развојне и производне делатности Института.

Свечаном скупу  присутвовале су директорка школе Снежана Пандуровић Алексић и  наставница Тамара  Ивковић . Овом приликом са  директором Института, пуковником Дејаном Ђорђевићем, и замеником директора, пуковником Радојем Банковићем,  постављени су  нацрти стручне посете ученика Геодетске техничке школе Војногеографском иснтитуту у скорој будуђности.

У пријатељском тону и атмосфери је потврђена  сарадња и пријатељски осноси ове две институције.

Дан Војногеографског института и Дан геодетске службе обележавају се у спомен на 5. фебруар 1876. године, када је донета одлука о формирању Ђенералштаба српске војске, који је у свом саставу имао одељење намењено за премер Србије за војне потребе. 
Нашим великим пријатељима и сарадницима желимо срећан Дан института и много успеха у даљем раду установе.