Izaberite stranicu

ДАН ШКОЛЕ, 15.10.2022.

Објављено од стране Амира Петровић
окт 17, 2022

15. октобар је датум када обележавамо Дан школе. Геодетска техничка школа ове године обележава импозантних 98. година постојања. Овај значајан датум смо провели у кругу бројних ученика, наставника и пријатеља Школе који су наш Дан увеличали и улепшали. У суботу је све у Звездара театру и Геодетској школи било весело, свечано и лепо.

Од свог настанка,  па до данас,  Геодетска техничка школа је радила под различитим околностима, пролазила многе реформе и мењала услове рада, непрестано се развијајући и израстајући у значајну образовну установу, у граду и држави. Велики број наставника и још већи број ученика,  готово пун један век, заједно граде и негују дух припадништва и љубави према  струци, на првом месту, а затим и општем образовању, стварајући својеврсну, сада већ вековну традицију.

Поносимо се нашом дугом и успешном историјом, бившим и садашњим ученицима који учествују у развоју геодезије на свим нивоима: практичним, теоријским и научним.

Програм припремљен у част прославе Дана школе извели су наши ученици  на сцени Позоришта  Звездара театар. Прво је директорка школе, Снежана Пандуровић Алексић поздравила присутни аудиторијум, те се захвалила гостима на присуству. У духу традиције,  обележавање Дана школе заузима посебно место.  Прослава  се одувек пажљиво припрема, у  зависности од тренутних околности, актуелних услова и могућности, али увек поносно и са великом радошћу, заједничким залагањем ученика и наставника, са жељом да успехе своје школе поделе са широм заједницом.

У част Дана школе, већ деценијама се одржава писање наградног литерарног  темата. Ове године, чувајући дугогодишњу традицију Школе, ученици су одговорили на тему која се бави актуелним питањем положаја, значаја и места жене у друштву. Имајући у виду да ове године обележавамо 130 година од рођења нашег нобеловца Иве Андрића, тема наградног литерарног рада је његова мисао која гласи: ,,ЖЕНА СТОЈИ, КАО КАПИЈА, НА ИЗЛАЗУ КАО И НА УЛАЗУ ОВОГ СВЕТА“ Награђени литерарни рад је написала  ученица 4-1 разреда, Ивана Петровић.

Након послушаног изузетног литерарног рада,  публика је погледала шаљиву представу „У ХОДНИКУ ШКОЛЕ“, чије ауторство потписује Вршњачки тим наше школе, у сарадњи са психологом, Ружицом Петровић Гашевић.  Шта се то све дешава у једној школи, како видимо сами себе, а како нас виде други, колико је инспиративан  ученички  доживљај школског живота и још много тога  су нам показали  у овој лепој представи чланови школске драмске секције.

Школски музички састав је одличним изведбама употпунио угођај и допринео лепој атмосфери.

Уз велику захвалност онима који су учествовали у припреми програма, садашњим и бившим ученицима и наставницима,  поздрављамо све, желимо добро здравље и много среће, са надом да још много година славимо.