Izaberite stranicu

ФЕСТИВАЛ ЗНАЊА И ВЕШТИНА У ГЕОДЕТСКОЈ

Објављено од стране Амира Петровић
мар 22, 2024
  1. март је Светски дан геодета и геодезије посвећен  геодетској струци. Да бисмоо бележили овај дан, у Геодетској техничкој школи организујемо низ занимљивих активности којима указујемо на важност геодезије и подсећамо колики значај геодезија има у друштву.

Оно што многи највише воле на овај дан јесте Фестивал знања и вештина, који је постао већ традиционалан  за ученике првог разреда. То је изванредна прилика да се ученици првог разреда укључе у школски живот, упознају међусобно, као и да покажу шта воле, знају, умеју.

На овом такмичењу могу да се пријаве и учествују сви ученици првих разреда. Програм фестивала се састоји из неколико сегмената, од којих се неки одвијају паралелно. 

Пред жиријем којег чини пет наставника школе и два представника ученичког парламента пријављене групе одељења формиране у тимове учествују у квизу знања из културе, уметности и општеобразовних предмета. Одговори на питања доносе различит распон бодова који жири помно бележи и прати. У другом сегменту се тимови такмиче у квизу знања из стручних предмета.

Паралелно са овим квизовима, изабрани представници одељења цртају постер школе. Пропозиције налажу да жири бодује и прогласи најбољи постер школе након предвиђеног времена за израду.

Такође, изабрани представници одељења симултано израђују задатак из техничког цртања. Након планираног времена за израду, жири оцењује најбољи рад, а сви добијају скалом предвиђене бодове.

Свакако је најзанимљивији сегмент фестивала у којем одабрани тимови одељења изводе унапред припремљене глумачке тачке. То су скечеви мотивисани геодетском праксом.

На крају, сви освојени бодови из свих игара се сабирају и победник је, за ову годину, одељење I1, друго место  I5, а треће место је одељење  I2. 

Фестивал се oдвијао у фискултурној сали уз бројно присуство публике. 

Представници свих пет одељења су показали завидан ниво знања и вештина  у разним областима: познавању струке, општеобразовних предмета, владању глумачким талентом, као и у цртању. 

Било је ту навијања, подршке, помало и разочарења, али највише другарства и забаве, баш онако како и треба да буде на Светски дан геодета у Геодетској техничкој школи.