Izaberite stranicu

На светски дан геодета у Геодетској – GEOSURVIVER

Објављено од стране Амира Петровић
мар 22, 2024

Светски дан геодета, 21. март је  дан који нам пружа прилику да се заиграмо у радосној школској атмосфери, кроз такмичења знања и умећа, али и да се едукујемо и  подсетимо колико је геодезија значајна за очување живота на нашој планети.

У циљу обележавања важности и значаја овог датума, ученици другог разреда су учествовали у такмичењу  ,, Geosurviver“. Такмичење Geosurvivor је почело у 12.15 на терену парка испред школе. Уз свеопште навијање присутних, представници одељења другог разреда су одмеравали снаге у познавању геодезије.

Пет одељења се борило за титулу најспретнијих и најпрецизнијих, на полигону који је осмишљен тако да тестира њихова досадашња геодетска знања. Центрисање инструмента, мерење углова и обележавање праваца су неки од задатака који су постављени пред њих, а истакнут такмичарски дух, који се прожима кроз наше ђаке, учинио је ово такмичење незаборавним искуством за све учеснике.

Резултат је био неизвестан, али је на крају тријумфовало одељење 2-1, праћено одељењима 2-2 и 2-3.

Ипак, нагласили бисмо да су сви ученици другог разреда изашли као победници, јер je њихова посвећеност, ентузијазам, тимски и такмичарски дух особине којима се поносимо и које гајимо у нашој школи, a то су особине које је важно истакнути на данашњи дан.