Izaberite stranicu

„Осигурај свој успех“

Објављено од стране Marijana Milošević
нов 28, 2015

„Осигурај свој успех“ је програм који се спроводи у Европи од 2012. године, а у Србији је почео са спровођењем у школској 2014/2015. години у оквиру сарадње коју су започели Аxа Осигурање и организација Достигнућа Младих у Србији .
Програм помаже младим људима да разумеју колико је важно доносити паметне финансијске одлуке. Ђаци уче како да саставе породични буџет, зашто је штедња важна и како да доносе финансијске одлуке. Током трајања програма, ученици схватају да без обзира на то колико пажљиво људи воде своје финансије, увек се могу десити неочекиване ствари као што су природне непогоде, незгоде или болести. Ближе се објашњава концепт осигурања и начини на које се може постићи већа финансијска стабилност и заштита од неочекиваниих догађаја у животу. Предности осигурања имовине су илустроване а ученици се упознају са најчешћим типовима осигурања (здравствено, имовинско и осигурање возила).
Након што науче колико је штедња важна, ученици разматрају различите типове улагања и долазе до закључка да иако инвестиције могу да буду извор зараде, често представљају и ризик. Ученици схватају да се људи суочавају са различитим ризицима у зависности од тога у којој су животној доби, као и да је при избору врсте улагања веома важно добро разумети колики су ризици а колики добици.
Да би школа постала део овог програма, потребно је да један наставник из колектива прође кратку обуку и који потом преузима улогу координатора, добија потребан материјал за рад, окупља групу од 25 ученика и договара посете школи са бизнис волонтером.
Сваки комплет садржи материјале потребне за сповођење програма који менторима помажу да што боље припреме активност са ученицима. Програм укључује три посете школи од стране АXА бизнис волонтера и треба да буде завршена до краја децембра.

 

Данас, дана 28.11.2015.године одржана је последња радионица за ученике III-2 одељења. Сви ученици, наставница/координатор пројекта у школи Маријана Милошевић и бизнис волонтер Биља Ристовић (алумни члан Достигнућа младих у Србији) добили су сертификате/захвалнице за учешће у програму.