Izaberite stranicu

ПЕДЕСЕТА ГОДИШЊИЦА МАТУРЕ У ГЕОДЕТСКОЈ

Објављено од стране Амира Петровић
јун 13, 2023
Дана 10.06.2023.године се у Геодетској техничкој школи одржао сусрет бивших матураната, који су обележили 50.година од матурирања.

Уз своје присутне наставнике, професоре Драшка Бумбића и Драшка Краљачића, евоцирали су успомене на ђачке дане и подсетили се ученичких „згода и незгода“.
Навикнути да свака генерација матураната, допринесе неком побољшању и иновацијама у школи (неки генерацијски примају ученике на праксу, неки својим прилозима повећавају наградни фонд ЖЧ и др.), генерација ових јубиларних матураната уписаних 1969/70.год. нас је подсетила да је врло важно да будемо људи, а пре свега добри другови и другарице. Зато су, захваљујући доброј организацији свог друга проф. др Бранка Мишића, одлучили да захвалницама награде ученике наше школе, који су по разредима изабрани за најбољег друга, односну другарицу.
При уручивању захвалница ученицима су дали и другарске и колегијалне савете да треба да буду увек свесни шта другарство значи, јер „заједно су и лепши и јачи“!
Овај диван гест је само почетак традиције да се још боље развија другарство у школи и да следеће године буду неки други ученици и ученице носиоци ове титуле.
 
Сусрет је протекао у веома дирљивој и свечаној атмосфери, а бивши су матуранти примљени љубазно код директорке Снежане Пандуровић Алексић.