Izaberite stranicu

Завршен наградни кoнкурс “ПРИЧE СА ПРАКСЕ”, проглашавамо најбоље радове!

Објављено од стране Амира Петровић
јун 12, 2023
Традиционални наградни  фото конкурс Геодетске техничке школе “Приче са праксе” који је био отворен од 08. до 20. маја завршен је избором најуспешнијих визуелних радова.

Велико је задовољство било упознати се са преко 100 радова наших ученика, њихових геометарских прича, занимљивих слика и видео снимака који су направљени током обављања стручне праксе која је за наше ученике обавезна. 
 
Ученички радови су објављивани континуирано како су пристизали током трајања конкурса на друштвеним мрежама путем сторија, на инстаграму и фејскубу.
 
Приче наших ученика су нам приближиле атмосферу и ухватиле занимљиве тренутке проведене на пракси, такође су и популаризовале геодетску струку.
 
Прва три пласирана ученика  ће бити награђена урађеним и урамљеним ауторским фотографијама које ће, такође, бити изложене у школском изложбеном  простору.
 
Захваљујемо се свим учесницима, а награђеним честитамо!
 
 
1. место је освојио Алекса Милосављевић, ученик 2/2,  који је веома интересантном и уметничком перспективом дочарао прецизну птироду геодетског мерења.
2. место је освојио ученик Стеван Сибинац, 3/4.
Његов поглед на геометра у акцији делује веома занимљиво, указујући на повезаност човека који мери и земље коју мери.
3. место  је освојио видео-снимак ученика Филипа Фончева, 2/4.
Овај видео снимак најбоље приказује традиционалну геометарску ситуацију у којој геометри утврђују мере по искуственим сазнањима.
 
Поред прва три награђена рада, посебно похваљујемо и фотографију ученика Алексе Домановића, 2/2, у чијем се фокусу нашао његов другар из одељења Силвер Зенуни: