Izaberite stranicu

„Пословни изазов“

Објављено од стране Marijana Milošević
нов 5, 2015

Такмичења „Пословни изазов“ покренута су са намером да подстакне средњошколце да употребе своје вештине на иновативан начин како би повећали своје могућности при запошљавању и унапредили свој стваралачки  и предузетнички дух.
О такмичењу…
Пословни изазов (у трајању од 9h до 19h) окупља 100 средњошколаца из различитих школа који се деле у тимове од по 4-5 ученика (не такмичи се школа против школе, већ тимови). Током одређеног временског периода (неколико сати) тимови осмишљавају бизнис план као одговор на Изазов који им поставља домаћин такмичења. Сваки тим има лаптоп и приступ интернету, као и бизнис волонтера из реалног бизнис света, који је ту да свом тиму помогне саветима, предлозима, искуством, али не и да ради уместо тима. На крају дана, тимови излазе пред стручни жири и држе презентације. Три првопласирана тима добијају награде и пласирају се на следеће нивое такмичења.

Изабран је нови тим Геодетске техничке школе који ће представљати нашу школу на овогодишњем регионалном такмичењу које ће бити одржано у БЕОГРАДУ (16. децембар) – за ученике школа са територије Београда, Панчева и Шапца!!!

Изабрани ученици су:

  1. Лука Чугаљ IV-1
  2. Урош Кузмановић  IV-4
  3. Немања Божовић IV-4
  4. Станислав Младеновић IV-3 (директно пласиран)

Такмичење је одржано данас у просоторијама школе. Жири су чинили:

  1. Биља Ристовић (алумни Достигнућа младих у Србији)
  2. Љиљана Јовановић (психолог Геодетске техничке школе)
  3. Маријана Милошевић (проф. математике и рачунарства)
  4. Нинослав Јурас (проф. стручних геодетских предмета)
  5. Милош Стеванић (проф. стручних геодетских предмета)
  6. Станислав Младеновић (ученик, прошлогодишњи победник)

Жири је једногласно донео одлуку. Имали су веома тежак задатак. Амтосфера на такмичењу била је на највишем могућем нивоу, сви такмичари су били одлични.  Свако се трудио да да максимум од себе.

Било је ово једано лепо, квалитетано  и корисно такмичење и за ученике и за професоре.

Поносни смо на овај такмичарски дан који се данас одиграо у нашој школи.

 

Три првопласирана тима са сваког од регионалних такмичења учествоваће на Националном финалу у Београду (18-19. фебруар 2016. године), а национални победници ће имати прилику да се такмиче са вршњацима из Босне и Херцеговине, Црне Горе и Хрватске на тродневном Пословном изазову западног Балкана који ће у априлу 2016. године бити одржан у Загребу.

Oрганизатор такмичења http://www.ja-serbia.org/sr   ( Достигнућа младих у Србији )