Izaberite stranicu

Срећна школска слава – Свети Сава

Поштоване колегинице и колеге, уважени сарадници и пријатељи,  драги ђаци,  срећна школска слава – Свети Сава.

 

Данас, условљени епидемиолошком ситуацијом, обележавамо прославу на овај начин, али настављамо традицију да свака школа слави Светог Саву. И у време Светог Саве сваки писмен човек је представљао велики успех за државу. Данас образовање више није изузетак, нити привилегија богатих. Данас је обавеза државе да сви њени грађани буду писмени.

Српско школство је постојало и постоји захваљујући духовним основама које је поставио Свети Сава. Велику захвалност дугујемо му за све што је учинио у оплемењивању српске народне душе. Научио је свој народ шта је љубав, мирење и праштање, знање и истинољубље, али и част и достојанство.

Личност и просветитељско дело Светог Саве непрестано су предмет интересовања наше педагошке науке.

Неопходно је да се прилагођавамо новим изазовима савременог живота, што представља наш пут у будућност. Потребно је да наставимо да образовни систем прилагођавамо савременом ученику, јер школа је та која мора припремити ђака за рад и за живот, тако што ће га научити да непрекидно учи, како у школи, тако и изван ње.

 

 

 

Ми желимо ученике који знају да све од њих зависи, који знају да нико не може да учи уместо њих самих и који су свесни да су најодговорнији за сопствено образовање.

Због Светог Саве, који је осамосталио српску цркву, градио српску државу на темељима образовања, данашњи дан је прилика да се подсетимо основних вредности на којима треба да почива једна заједница која тежи бољој будућности.

Нека је срећан и благословен данашњи велики празник.

Срећна нам школска слава – Свети Сава!

Директор школе, Снежана Пандуровић Алексић

Обраћање вероучитеља Геодетске техничке школе:

Свим драгим колегама, ученицима и родитељима, и свим онима који се осећају као аутентични светосавци желим од срца срећан празник уз искрену жељу да се испунимо силом Духа Светога којим је и Свети Сава живео превасходно као богоносци а тек онда као светосавци, јер само у тајни вере, љубави и наде можемо се назвати децом Божијом, а тек после светосавским наслеђем.

 

Драги ученици проверите ваше знање о животу Светога Саве кликом овде и уласком у квиз. 

 

Мир вам и благодат од Бога!

Ваш вероучитељ, Никола Ђоловић