Izaberite stranicu

ТЕРЕСТРИЧКО ЛАСЕРСКО СКЕНИРАЊЕ у Геодетској школи

Објављено од стране Амира Петровић
апр 12, 2023
Геодетска техничка школа улаже велике напоре да обезбеди својим ученицима сталне едукације из области савремене геодезије. У вези са тим смо срећни што многе геодетске агенције и предузећа налазе времена и ентузијазма да омогуће плодну сарадњу.
Лепи пример смо могли да видимо на презентацији која је одржана у нашој школи током два дана, 05.04. и 06.04. 2023. године. Презентација је првенствено била намењена ученицима четвртог разреда, али и свим  будућим геометрима.
Резултат овог скенирања током дводневног излагања приказан је у облику кратког видеа, који представља скенирани геодетски кабинет.
Тему презентације под називом “Терестричко ласерско скенирање” представили су предавачи Андреја Јоцић и Марко Миловановић, обојица запослени у Агенцији за консалтинг пројектовање и геодетске послове Парс доо.
Презентован је скенер Leica RTC360, као један од савремених скенера.
Власник Агенције Парс доо је Владан Главинић дипл. инж. геодезије, истовремено и бивши ђак наше школе.
Предавач Марко Миловановић, инжењер геодезије, такође је бивши ученик Геодетске техничке школе.
Најлепши је ово пример како наши некадашњи ученици који су постали успешни у области геодезије никада не заборављају школу из које су потекли, те имају снажну мотивацију да пренесу знања из области нових технологија на нове генерације.
Током презентације о самом раду скенера, као интересантан пример непосредне примене, вршено је скенирање простора у којем се одвијала  презентација.
Геодетска школа се захваљује предавачима који су издвојили време и труд да презентују иновативну геодетску технику ласерског скенирања.